Figeac – Gréalou (21 km)

vorigevolgende

Dinsdag 6 augustus 2019: Figeac – Gréalou (21 km)

De rustdag heeft ons goed gedaan. We hebben heerlijk in ons hotel met airconditioning geslapen en zijn weer goed uitgerust. We stonden al vroeg op, zodat we om zeven uur konden vertrekken voor ons vervolg over de GR65. Het was een warme broeierige dag en het werd zo’n 32 graden. Ook al in de ochtend was het vochtig en warm.

We liepen eerst nog een klein stukje door Figeac, maar gingen er al snel weer uit. Het eerste stukje langs de spoorlijn op was nog vlak, maar al snel begonnen we aan een klim van ruim 150 meter. Het luie zweet droop er meteen vanaf. Na deze klim ging het verder lichtjes op en neer tot Faycelles. We liepen hier meest door de velden.

Ook op deze dag waren er weer veel wandelaars, maar allemaal anderen, die vaak net in Figeac begonnen waren. Een Fransman die langs kwam maakte meteen een praatje. Hij wilde een maand lopen tot St Jean Pied de Port.

In Faycelles hebben we koffie gedronken om zo goed wakker te worden. Het plaatsje had een mooi klein centrum. We hebben de kerk bezocht en bij de kerk het eerste deel van onze lunch gegeten. Na Faycelles moesten we even door het bos, waarin we eerst naar beneden gingen en later weer omhoog. Daarna volgde er enkele gemakkelijke kilometers tot Beduer. Even voor Beduer kwamen we nog langs een paar vennetjes We gingen dit plaatsje niet echt in. Op het moment dat we het plaatsje binnengingen, moesten we meteen links langs de zuidkant van het plaatsje.

Zoals gebruikelijk, waren er hier weer meer heuvels rondom het dorpje. We gingen hier weer even omhoog. Het werd echt warm, maar soms was de zon gelukkig even weg. We liepen op het tweede deel van de etappe wel vrij veel in het bos onder bomen. Er kwamen steeds maar geen bankjes om te zitten. Vier kilometer voor het einde van de etappe hebben we besloten om dan maar in de berm te gaan zitten voor het tweede deel van onze lunch. Aan de overkant van de weg was een groepje Franse wandelaars die hier opgepikt werden.

Omdat we nog te vroeg waren voor onze overnachtingsplek, gingen we in Gréalou eerst nog even naar het parkje met vers water. Daar hebben we nog even gezeten.
Iets voor drieën zijn we naar onze overnachtingsplek gelopen. Dat was een heel alternatief adres, waarvan de gastvrouw zeer nauw betrokken was met allerlei New Age activiteiten. Er was hier ook een jonge Duitse vrouw die hier een aantal maanden verbleef en onder andere hielp met het koken.

We moesten onze rugzak beneden laten staan. Alleen de hoogst hoogstnoodzakelijke spullen mochten we mee naar boven nemen. We hebben onszelf gedoucht, het dagelijks wasje gedaan en een biertje op het terras gedronken. Tijdens het avondeten hebben we een Amerikaan ontmoet die goed Nederlands sprak. Hij had een heel aantal jaren in Amsterdam gewoond. Hij had kanker gehad en was nu gelukkig weer vrij van kanker en wilde een rustig nieuw leven gaan leiden. Toen hij een paar jaar geleden hier langs kwam vond hij dit het ideale stille plekje. Hij is van plan een yoga centrum op te gaan zetten.

vorigevolgende