Nogaro – Aire sur l’Adour (27,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 21 augustus 2019: Nogaro – Aire sur l’Adour (27,5 km)

Na een goede nachtrust zijn we om zes uur opgestaan. Het was toen nog helemaal donker. We hebben onze eigen meegenomen ontbijt genuttigd. Daarna zijn we vertrokken. We liepen eerst nog even langs de bakker om brood te kopen. Om kwart voor acht waren we op de route voor weer een lange etappe. Het was een zonnige dag met ochtend nevel. De ochtend was nog koel, maar in de loop van de dag liep de temperaturen op tot zo’n 27 graden.

Eerst gingen we door het centrum van Nogaro, maar het was niet al te boeiend. We moesten nog even langs een drukke weg, voordat we de stille velden ingingen. De eerste kilometers ging wat op en neer, 50 meter omhoog en dan weer naar beneden en dat enkele keren.

Na acht kilometer kwamen we langs het klein dorpje Lanne Soubiran. De eigenaar van de gite d’étape had een rustplaats ingericht met een paar overdekte picknickbanken. Koffie en kleine pruimpjes waren al klaar gezet. We ontmoetten hier weer een aantal pelgrims, die we tijdens de rest van de etappe steeds weer tegen zouden komen. We liepen ook even het plaatselijk kerkje in. Daarna hebben we weer een flink stuk gelopen over een toch wel redelijk aantrekkelijke licht heuvelachtige route met een afwisseling van stukjes bos en landerijen.

Op een gegeven moment zagen we heel in de verte voor het eerst de Pyreneeën liggen. Het leek er wel op dat er geen einde aan de pelgrimstocht door Frankrijk zou komen. Maar de Pyreneeën herinnerden ons eraan dat het toch niet meer zo heel lang zou duren voordat we in Spanje zouden zijn. Wij liepen er niet rechtstreeks maar schuin naar toe, hetgeen betekende dat we toch nog wel een heel stuk moesten lopen voordat we er zouden zijn.

Na iets meer dan 15 kilometer gelopen te hebben bereikten we het plaatsje Lelin-Lapujolle. Daar kwamen we langs een mooie picknickplaats, waar we een pauze genomen hebben voor onze lunch. We hebben hier meerder pelgrims ontmoet.

Na deze stop moesten we eerst nog een paar heuveltjes over, waarna het volledig vlak werd. Dit was zeker het minst interessante deel van de etappe. Anja begon deze dag wat stijfjes aan de etappe, maar in de middag ging het vanaf de lunch erg vlot.

Twee en een halve kilometer voor het einde van de etappe hebben we aan het begin van Barcelonne du Gers nog even gerust en een snack genomen bij een historisch wasplaats. Daarna hebben we de laatste kilometers naar ons hotel gelopen. Onderweg hebben we nog een paar boodschappen gedaan bij de Carrefour. Ons hotel lag heel mooi langs de rivier de L’Adour en het lag een stukje verwijderd van de drukke weg. Het hotel had zowel airco als ook een zwembad. We hadden in onze kamer een mooi uitzicht over de rivier. We hebben ook nog gezwommen in het zwembad van het hotel en daarna nog een tijdje in de zon gezeten.

Via ons hotel hebben we een reservering gemaakt voor ons avondeten in het centrum van Aire sur L’Adour. Dat was nog enkele honderden meters lopen. We hebben er goed kunnen eten. Na het avondeten hebben we nog even kort rondgekeken en daarna zijn we teruggelopen naar ons hotel.

vorigevolgende