Moissac – Auvillar (20 km)

vorigevolgende

Woensdag 14 augustus 2019: Moissac – Auvillar (20 km)

Het was ’s nachts lekker afgekoeld en met open raam aan de achterkant van het hotel konden we prima slapen. Bij het krieken van de dag stonden we op en verlieten het hotel zonder daar te ontbijten. We liepen eerst naar de bakker voor de inkopen van ons ontbijt en de lunch. We konden daar ook een lekker bakje koffie drinken. Het was weer een zonnige dag en het werd in de middag 27 graden Celsius.

Het was in het centrum van Moissac niet zo duidelijk hoe de GR65 precies liep. Wij liepen vanuit de kathedraal naar het zuiden richting het kanaal en staken daarna door naar de rivier de Tarn. We kwamen door een mooi stukje oude stad. En het kanaal gaf een beetje de indruk dat we weer in Nederland waren. Nadat we een klein stukje langs de Tarn gelopen kwam het kanaal erbij en liepen op een fietspad tussen de rivier de Tarn en het kanaal.

Na enkele kilometers kwam er een splitsing tussen de officiële GR65 route en de GR65 variant. De officiële GR65 route gaat door een aantal heuvels terwijl de variant verder langs het kanaal loopt. Ook de pelgrimsroute volgt het kanaal. Wij besloten om de variant te nemen. Daardoor liepen we vele kilometers langs het kanaal. Op een gegeven moment wordt dit toch wel saai. Wij zagen op de variant heel wat andere pelgrims, hetgeen betekende dat velen dezelfde keuze maakten.

Bij Malause kwam de officiële GR65 route weer bij het kanaal. Enkele kilometers verder, net voor het dorpje Pommevic staken we het kanaal over en liepen naar dit dorpje toe. Daar hebben we gerust en geluncht op een bankje in de schaduw. We hebben ook nog even in het plaatselijk kerkje gekeken.

Vanaf onze lunchpauze was het nog vijf kilometer tot Auvillar. Dit ging door vlakke landerijen meest op een paadje dat direct naast een asfaltweg lag. Deze asfaltweg was niet druk. Deze etappe was helemaal vlak behalve de laatste honderden meters toen nog even omhoog het oude idyllische stadje ingingen. We hebben daar nog even rond gekeken totdat het toeristencentrum weer openging. We moesten daarheen om te betalen en dan naar de gite communal naar onze kamer gebracht te worden.

Er waren heel wat andere gasten in de gite communal. We besloten met zeven anderen om gezamenlijk te koken en boodschappen te doen. Onder de bezielende leiding van een Australiër werd het allemaal georganiseerd. De Franse vertegenwoordiger van de groep zorgde er wel voor dat we er een goede wijn bij kochten. Daarna hebben gezamenlijk met een aantal van de groep gekookt en vast van de wijn geproefd, want dat hoorde er volgens de Australiër bij.

We hadden met z’n allen een gezellige pasta maaltijd met veel knoflook en goede wijn. Daarin werden verhalen over een ieders Camino gedeeld. Als toetje kregen we nog de salade, want die was later klaar dan de hoofdmaaltijd. Na afloop hebben we met z’n allen alles opgeruimd en de afwas gedaan.

vorigevolgende