Estaing – Golinhac (14,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 1 augustus 2019: Estaing – Golinhac (14,5 km)

We hoefden niet heel vroeg op, omdat we pas om zeven uur konden ontbijten. Inmiddels zijn we zo ervaren met het inpakken, dat we in een half uurtje na het opstaan volledig gereed zijn voor vertrek. Dit betekende dat we om half zeven konden opstaan. We hebben ontbeten in het zeer nabijgelegen restaurant waar we de vorige avond ook pizza gegeten hadden. Daarna liepen we via de bakker om vers brood te kopen en begonnen we aan de etappe. Vanuit een raam werden we aangemoedigd. Er werd ons bon camino gewenst.

We staken de brug over de Lot weer over terug naar de GR65. We waren al snel uit het oude stadje Estaing. De eerste vier kilometer gingen langs de Lot, met weinig hoogteverschillen. Daarna volgde een flinke klim van 350 meter. Eerst liepen we nog een stuk over een asfaltweg, maar op een gegeven moment moesten we plotseling een heel smal en steil paadje op door het bos. Er waren andere pelgrims, die deze afslag misten, waardoor ze eerst voor ons liepen en na deze steil klim weer achter ons waren. Het laatste deel van de klim was weer minder steil en liep weer over een asfaltweggetje en door open velden.

Toen we de klim bijna voltooid hadden, kwamen we langs een plek met een bankje en vers water. Daar hebben we even gerust en wat gegeten en gedronken.
Na deze pauze bleven we een beetje op hoogte, maar het ging wel regelmatig sterk op en neer. Het was een afwisseling van landerijen en bos en best een mooie route om te lopen.

De etappe van deze dag was vrij kort. We waren al om één uur op onze bestemming, de camping in Golinhac. We kregen een campingplaats toegewezen. Helaas was deze plek behoorlijk schuin en had deze plek een harde ondergrond en heel veel kleine steentjes. Gijs heeft wel heel wat tijd besteed om de grootste scherpe stenen te verwijderen. Het werd spannend of de luchtmatjes dit zouden houden, maar gelukkig we hebben geen last gehad van lekkage in onze matjes.

De camping had ook een zwembad. Helaas was er in het eerste deel van de middag veel bewolking en een paar spetters regen, dus niet aanlokkelijk om te gaan zwemmen. Later op de middag kwam de zon weer door. Toen zijn we alsnog gaan zwemmen en hebben we ook nog een biertje op het terras gedronken.

Daarna hebben we gekookt. Aan de rand van onze kampeerplek was een verhoging waar we onze zitmatjes konden neerleggen om daar te gaan zitten voor ons eten. We hebben op deze camping ook weer de Engelse pastor met zijn twee zonen ontmoet. Zij waren even achter geraakt, maar hadden ons nu weer ingehaald. We hoorden dat de Engelse pastor net gehoord had dat zijn vrouw borstkanker had en dat ze de volgende week naar het ziekenhuis moest voor de behandeling. Dat was een schok. De Engelse pastor had daarom besloten om de tocht de volgende dag in Conques te beëindigen, en dan naar huis te gaan.

vorigevolgende