Le Sauvage – Aumont Aubrac (28,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 27 juli 2019: Le Sauvage – Aumont Aubrac (28,5 km)

We hebben goed geslapen met twee andere vrouwen op de kamer. Gesnurk was er niet. We stonden iets voor half zeven op, zodat we klokslag zeven uur alles ingepakt hadden en klaar waren voor het ontbijt. Om kwart voor acht vertrokken we voor de langste etappe tot nog toe. Het was op deze dag totaal ander weer, bewolkt koel en onder de twintig graden. Het had de afgelopen nacht al behoorlijk geregend en er werd nog meer verwacht. Bij ons vertrek was het gelukkig droog.

Het eerste gedeelte van de etappe tot St Alban sur Limognole was heel gemakkelijk over goede paden en een mooi stuk om te lopen. De eerste kilometers gingen door het bos en waren bijna helemaal vlak. Het bos werd hier af en toe afgewisseld met mooie woeste open plekken. We liepen een hele tijd in de buurt van een groep Fransen, die ook in Le Sauvage overnacht hadden.

Net voor de St Roche kapel kwamen we langs een waterbron die een helende werking zou hebben. Er werd ons in Le Sauvage verteld dat je dat water over je huid moest smeren en ervan moest drinken. Wij hechten daar geen geloof aan, maar hebben het net als andere pelgrims toch maar gedaan. Kort na deze bron passeerden wij de kapel St Roche, waar we even gekeken hebben.

Daarna vervolgden we onze weg naar St Alban sur Limognole. Het ging geleidelijk aan naar beneden. Er was een afwisseling van bos en meer open stukken. Een paar keer regende het iets. Sommige pelgrims trokken hun regenkleding aan, maar wij vonden dat niet nodig. Het liep allemaal heel vlot, zodat we al om elf uur in St Alban
sur Limognole waren. In het centrum hebben we brood, kaas en fruit gekocht voor onze lunch, maar de supermarkt die daar zou zijn was gesloten. In een parkje in het centrum hebben we even op een bankje gezeten.

Na deze korte pauze liepen we dit stadje weer uit. Net aan de buitenkant kwamen we langs een speelplaats met een picknickbank. Daar hebben we onze broodjes gegeten. Daarna liepen we weer door en kwamen toch nog langs een supermarkt. Daar hebben we nog wat ingekocht. Hier ontmoetten we ook de eerste Nederlandse pelgrim. Hij liep al vanaf Luik en wilde helemaal naar Santiago de Compostela lopen.

Nadat we weer voorzien waren vervolgden we onze weg. Eerst ging het nog even langs een drukke weg, maar al snel kwamen we op een stil weggetje en later onverhard pad uit. We moesten weer omhoog en de lucht begon steeds donkerder te worden. De eerste druppels begonnen te vallen en wij hebben toen snel onze regenkleding aangetrokken, dat was pas de eerste keer vanaf Nyon.

We hadden nog geen twee kilometer na de lunch gelopen toen het in de afdaling naar het gehucht Grazières-Mages echt losbarstte. We kregen te maken met stortregen en een klap onweer, dat na een half uurtje overging in lichtere regen. Wij moesten zo’n 150 meter omhoog langs een pad dat in een stroompje veranderd was. En aangezien het pad in het midden geheel uitgesleten was en aan de zijkant vaak nogal rotsachtig en schuin was, was het echt lastig lopen, zeker om onze voeten droog te houden.

Anja werd er heel moe van, maar gelukkig stopte de regen na een uur. We hebben even gerust op een picknickbank in het dorpje Chabanes-Planes. We hebben daar de druiven die we even eerder gekocht hadden opgegeten en onze regenpakken weer uitgetrokken. Daarna ging het weer een heel stuk beter. We passeerden nog twee kleine plaatsjes, Les Estrets en Bigose. Verder was het een stille route tot Aumont Aubrac. Het ging nog wel een paar keer behoorlijk op en neer.

Even voor zes uur liepen we Aumont Aubrac binnen. De gite d’étape aan het begin van Aumont Aubrac had niet meer een kamer met twee slaapplaatsen. Wij zijn doorgelopen naar het toerist information kantoor. Ze adviseerden ons een gite d’étape die wellicht nog wel plek zou hebben. Dat bleek juist te zijn. We moesten hier wel in een slaapzaal met 12 bedden slapen, niet Anja’s meest geliefde overnachtingsplek.

Nadat we ons gedoucht hadden, hebben we in de gite d’étape gegeten. We hadden onze eigen tafel in het restaurant en konden nog tussen een paar menu’s kiezen. We hebben ook nog wat gesproken met andere pelgrims.

vorigevolgende