Sauges – Le Sauvage (19,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 26 juli 2019: Sauges – Le Sauvage (19,5 km)

Zoals we inmiddels gewend zijn, stonden we ook deze dag weer om zes uur op. We hadden besloten om niet op onze overnachtingsadres te ontbijten. Al ruim voor zeven uur vertrokken we. We gingen eerst naar de bakker. Daar kochten we brood, rozijnenbroodjes en koffie. We hebben in de bakkerszaak de rozijnenbroodjes gegeten en de koffie gedronken aan een barkruk. Om zeven uur waren we klaar voor de start van onze etappe.

Het was lekker koel bij vertrek. In de loop van de dag werd het nog behoorlijk warm, toch weer zo’n 30 graden. Het eerste stuk van de route was vrij vlak en gemakkelijk. Later ging het op en neer in de dorpjes was het steilst. Maar echte steile stukken waren er ook weer niet. Toch waren er nog wel heel wat hoogtemeters, ruim 600 meter omhoog en een paar honderd meter naar beneden.

Net na ons vertrek, toen we nog een Sauges liepen, kregen we een bemoediging van een man die langs de weg stond. Hij wenste ons dat we samen met God op pad gingen. Aanvankelijk liepen we vooral door landerijen. Wat verderop was er wat meer afwisseling met bos. De oudere Koreaan, die we de vorige avond ontmoet hadden, kwamen we meerdere keren tegen. Uiteindelijk bleef hij achter ons. Hij liep niet al te snel. Toen we hem zagen lopen kregen we des te meer bewondering voor zijn pelgrimstocht naar Santiago.

We passeerden een dorpje, La Clauze. Het was tijd om de inwendige mens te versterken en daarom namen we hier onze eerste pauze op een mooie picknickbank bij een Refuge. Enkele kilometers verder kwamen we nog door een klein dorpje, Le Falzet. Daar kwamen we langs een mooi terras, wat ons in de verleiding bracht om andere pelgrims te volgen en hier ook een kopje koffie te drinken. Het werd steeds warmer en onderweg was weinig schaduw. We passeerden het volgende dorpje en moesten hier even naar beneden en meteen weer omhoog om een riviertje te kruisen.

In het volgende dorpje, Chazeaux, was het tijd voor een lunchpauze. We hadden geluk, want we kwamen langs een picknickbank met overkapping, zodat we niet in de zon hoefden te gaan zitten. Opnieuw kwam er een zwarte hond die onze aandacht vroeg, maar gelukkig ging die hond niet verder mee. Toen wij vertrokken stonden de volgende pelgrims klaar om onze picknickbank over te nemen.

Na de lunchpauze kregen we nog een behoorlijke klim te verwerken, eerst nog door open landschap en later door het bos. Het laatste stukje naar le Sauvage was gemakkelijk. Iets voor twee uur kwamen we aan. Het was een mooie grote overnachtingsplek op een hele stille plaats. We hoorden dat deze gite d’étape eerder op de Franse tv was geweest. Wij kwamen op een kamer met vier bedden, dat waren gelukkig geen stapelbedden. Later kwamen er nog twee andere vrouwen op onze kamer.

We hebben eerst gedoucht en de was gedaan. In de middag kwamen er een paar pittige buien, dus onze was kon niet al te lang buiten blijven hangen om te drogen. Verder hebben we lekker rustig aangedaan. In de avond hebben we deelgenomen aan de gezamenlijke maaltijd. We zaten weer bij de Engelse pastor met zijn twee zonen en ook nog een paar ander stellen. Wij hoorden dat de Koreaan last had van zijn gebit. Gijs heeft via internet een tandarts voor hem opgezocht in de volgende wat grotere plaats, dat was nog zo’n 13 kilometer lopen. Tevens zal de Koreaan een paar dagen rust moeten nemen, omdat de tandarts gesloten is tijdens het weekend.

vorigevolgende