Limogne – Le Pech (27,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 8 augustus 2019: Limogne – Le Pech (27,5 km)

Na een rustige nacht zijn we zoals gewoonlijk bij het schemeren opgestaan. Na de lange etappe van de vorige dag moesten we opnieuw een lange etappe lopen. We hadden geprobeerd om een reservering in Poudally te maken. Maar de gite d’étape was al helemaal vol en ook de kampeerruimte ernaast was al bezet. Dat betekende dat we zeker vijf kilometer verder moesten lopen en aan het einde van de etappe nog eens 800 meter inclusief 100 meter omhoog naar de gite d’étape in Le Pech. Daar was nog wel plaats. Al bij het vertrek was het behoorlijk warm. Het zou deze dag zonnig en 32 graden worden. Het voordeel was wel dat we de volgende dag vijf kilometer minder hoefden te lopen op een snikhete dag.

Dit was de saaiste etappe tot nog toe met weinig heuvels, maar wel zo af en toe heel veel stenen. Al vrij snel na het begin van de etappe gingen we een nogal saai bospad op. Ook op deze dag hadden we weer korte ontmoetingen met de Chinese moeder en haar zoon.

In Varaire hebben we boodschappen gedaan voor onze lunch. We moesten hiervoor even buiten de route naar het centrum lopen. Ook het volgende gedeelte ging voornamelijk door het gortdroge bos en was nogal vlak en saai. In Bach was een picknickplaats met toilet en vers water even voorbij het centrum. Hier hebben we gerust voor onze lunch.

Na onze lunch liep we door hete zonnige open velden naar een pad waar vroeger een spoorlijn gelopen heeft. We hoopten dat er langs de spoorlijn meer schaduw zou zijn. Vooral aan het begin was dat gelukkig ook zo. Het traject over het pad waar vroeger de spoorlijn gelopen had vonden we heel saai. We hoopten op een gemakkelijk te lopen pad, maar soms was het toch nog behoorlijk steenachtig.
Er waren weinig water punten langs dit pad. Voor ons was dit geen probleem.

Nadat we een aantal kilometers langs deze route gelopen hadden, hebben we even langs het pad gezeten om bij te komen. Een stuk verder op hebben we nog een keer gerust, want de kilometers van de vorige dag en de hitte begonnen steeds meer een rol te spelen. Aan het einde van onze etappe wachtte nog een verrassing, want de gite d’étape bleek niet aan de route te liggen, maar 800 meter er vanaf. Daarnaast moesten we ook nog eens zo’n 100 meter omhoog.

Toen we aankwamen werden we meteen opgevangen door een jong Zwitsers stel, die we de komende paar weken nog regelmatig zouden tegenkomen. De Zwitserse jongeman wees ons waar we konden slapen en douchen. Wat later kwam ook de gastvrouw en eigenaar. We hadden wel demi pension geboekt, maar het enige wat door de gastvrouw geleverd werd waren de ingrediënten en ook nog enigszins beperkt. De gasten moest zelf het eten bereiden. Ook voor het ontbijt moesten we alles zelf klaarzetten en ook afwassen. Daar werd behoorlijk over gemopperd.

Aangezien deze plek nogal goedkoop was, had de eigenaar beter aan verwachting management kunnen doen. Dan was het acceptabel geweest voor de prijs die we moesten betalen. Uiteindelijk heeft het gezamenlijk koken en afwassen het nodige bijgedragen aan de onderlinge band.

De slaapzaal had stapelbedden. Gijs moest boven slapen en Anja beneden. Het gesnurk viel wel mee, maar het was wel heel erg warm en daardoor wat moeilijker om goed te slapen.

vorigevolgende