Nasbinals – St Chély d’Aubrac (16 km)

vorigevolgende

Maandag 29 juli 2019: Nasbinals – St Chély d’Aubrac (16 km)

In het spartaans onderkomen hebben we toch goed geslapen. We zijn deze ochtend wat later, even na zeven uur, opgestaan omdat de supermarkt pas om acht uur openging en we ook een vrij korte etappe voor de boeg hebben. We hebben eerst onze spullen ingepakt en zijn daarna naar de bakker en de supermarkt geweest om ons proviand voor deze dag in te slaan. Het was een drukte van belang in de winkels vanwege alle pelgrims die hetzelfde idee hadden. We hebben het rozijnen broodje meteen opgegeten en zijn daarna vertrokken voor weer een mooie etappe.

Het was deze dag behoorlijk fris maar er stond geen wind. Daarom konden we toch in T-shirt en korte broek lopen. De etappe ging door een eenzaam gebied, maar het was niet meer zo woest als de dag ervoor. Ook waren er wat meer heuvels en regelmatig stuitten we op zeer stenige paden.

Vanuit Nasbinals ging het meteen omhoog en daarna wat op en neer. We liepen door een gebied met veel jonge koeien en stieren. Op een gegeven moment kwamen we op een graspad door weilanden. Op een mooi plekje met mooi uitzicht hebben we een tijdje gezeten en de rest van ons ontbijt genuttigd. Er passeerden tijdens onze pauze een heel aantal pelgrims.

Na onze pauze hebben we nog enkele kilometers over graspaden gelopen. De weilanden waren regelmatig getooid met veel bloemen. We hebben menig hekje open en dichtgedaan. We kwamen heel veel wandelaars tegen, niet alleen pelgrims, maar ook vele anderen, die in tegengestelde richting liepen.

Iets over de helft van de etappe bereikten we het dorpje Aubrac. Daar hebben we koffie gedronken op een terras om zo echt wakker te worden. Even verder stonden een heel aantal picknickbanken, waar we dan ook meteen geluncht hadden.

Vanaf Aubrac begonnen met de afdaling naar St Chély d’Aubrac. De afdaling was lastig met veel stenen en behoorlijk steil. Het ging toch wel goed. Gijs kreeg wel behoorlijk last van de voorkant van zijn ene onderbeen. Dat was wellicht ontstaan doordat de vorige dag de lange broek met de aantreksluiting tussen de flap van de schoen en zijn onderbeen had gezeten.

In St Chély d’Aubrac liepen we meteen door naar de camping, waar heel veel ruimte was. We hebben een plekje uitgezocht, de tent opgezet, gedoucht en de was gedaan. We werden vanaf een weg die een stukje boven de camping liep begroet door Manfred en Marita, die we al eerder hadden ontmoet. Daarna zijn we even teruggelopen naar het dorpje om boodschappen te doen. Toen we terugkwamen waren er inmiddels een behoorlijk aantal andere pelgrims aangekomen, die ook op deze camping kampeerden. We hebben zelf gekookt en zijn met ons bordje naar een picknickbank gelopen die aan het riviertje stond. Daar hebben we ook in de avond nog wat gezeten tot het donker werd.

vorigevolgende