Radio Kootwijk – Nieuw Milligen (11,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 8 maart 2014: Radio Kootwijk – Nieuw Milligen (11,5 km)

Op 8 maart 2014 was het dan zo ver, de startdatum van een gezamenlijk avontuur met een flinke groep van 19 personen. Het was een schitterende warme zonovergoten lentedag terwijl het eigenlijk volgens de kalender nog winter was, een geschenk uit de hemel.

Net voor 10:00 in de ochtend kwamen de eerste mensen bij ons binnendruppelen en al snel werd de groep groter en was iedereen enthousiast om aan deze tocht te beginnen. Nadat we koffie, thee en koek genomen hadden, heeft Gijs eerst nog een aantal punten doorgenomen en daarna de ochtend geopend met Bijbellezing uit Marcus 1 en gebed.

We waren met 8 auto’s, sommige niet echt geschikt voor 5 personen en omdat we de helft van de auto’s bij het eindpunt achter wilden laten was het best een uitdaging om 19 personen in 4 auto’s te krijgen. Maar met passen en meten is het uiteindelijk toch prima gelukt.

Iets na half elf zijn we vertrokken en zijn we via het eindpunt van onze wandeling, na achterlating van de helft van de auto’s naar het beginpunt gereden. Om kwart over elf vertrokken we vanaf Radio Kootwijk en liepen we via de Gerritsflesweg naar de route.
Het was meteen al mooi. Na ongeveer 2 kilometer liepen we al een stukje uit elkaar, maar omdat de voorste groep niet op tijd het rechtsaf punt zag, liep op eens degene die eerst achteraan liep voorop.

Hier kwamen we op het mooiste stuk van de wandeling, dwars door het Kootwijkerzand. Het is een zeer fraai en stil natuurgebied, wat je alleen wandelend kunt doorkruisen. Op sommige stukken konden we het mulle zand niet vermijden Daarom was dit gedeelte behoorlijk pittig om te lopen. Voor sommigen onder ons was het een extra uitdaging om de hoogste zandduinen te beklimmen. Op een van de zanderigste stukken na bijna 5 kilometer wandelen hebben we even gepauzeerd, heerlijk in de warme lentezon gezeten, een boterhammetje gegeten en wat gedronken.

Gezellig liepen we daarna door naar Kootwijk om een kop koffie en thee te drinken. Het geplande restaurant was gesloten, maar niet lang getreurd, bij het restaurant aan de overkant van de straat konden we heerlijk in het zonnetje op het terras van onze koffie en thee genieten. Enkelen onder ons konden de verleiding niet weerstaan om de verloren calorieën weer aan te vullen.

Na de pauze begonnen we aan de laatste 5 kilometer van onze wandeling, gemakkelijker om te lopen maar wat minder mooi als het eerste gedeelte. Een paar keer liepen we even fout, maar we hadden de route snel weer gevonden.

Aan het einde van de wandeling werden we aangetrokken door een aanlokkelijke ijskraam. Maar de aanschaf van Bob’s ijs was niet wijs .

We hebben allemaal de eindstreep gehaald. Sommigen voelden wel hun spieren en voeten. Maar na de gezellige en mooie wandeling zijn we des te meer gemotiveerd om over 4 weken de volgende etappe te lopen.

radio kootwijk 9
radio kootwijk 16
radio kootwijk 19

vorigevolgende