Nieuw Milligen – Echoput (12 km)

vorigevolgende

Zaterdag 5 april 2014: Nieuw Milligen – Echoput (12 km)

Op 5 april 2014 hebben we de tweede etappe gelopen met 17 personen. Een aantal personen had zich voor deze etappe afgemeld, dus wellicht de volgende keer een nog grotere groep, want er zijn inmiddels al bijna 30 aanmeldingen. Ook vandaag was het een prima wandeldag, droog en een afwisseling van wolken en zon en een prima wandeltemperatuur.

Al iets voor 9:30 uur in de ochtend kwamen de eerste mensen enthousiast binnen om de tweede etappe te gaan lopen. Na koffie en thee met iets erbij van Marga, hebben we een lied gezongen en daarna gebeden. Daarna heeft Gijs eerst nog een paar specifieke punten voor deze wandeling doorgenomen.

Na onze ervaring van de vorige keer hadden we deze keer een paar extra auto’s, dus ruim voldoende om de helft van de auto’s eerst bij het eindpunt neer te zetten en daarna met de resterende auto’s door te rijden naar het beginpunt. Iets voor 10:00 uur stond iedereen al te popelen om te vertrekken, dus ging iedereen naar buiten en de paar mensen die geen auto hadden stapten bij iemand in. Ook wij verlieten als laatste ons huis en sloten de voordeur iets voor tienen af. Toen we net het garagepad uitreden zag de vrouw des huizes plotseling nog net op tijd iemand met een blauwe jas in ons huis, opgesloten achter slot en grendel!

Al voor 10:30 uur waren we bij het beginpunt van de route, waar we eerst een teleurstelling moesten verwerken dat Bob’s ijs er nog niet was. Ondanks enige druk van de groep besloten we onze auto’s toch niet op de plaats te parkeren waar Bob’s ijs normaal staat.

De route was meteen al heel mooi, een prachtig zandverstuivingsgebied. Iets verderop kwamen we langs het Kootwijkerveen met een wiebelende hangbrug aan touwen bevestigd, een uitdaging voor de meesten van ons. Helaas was er onder de brug geen water, zodat iedereen toch de voeten droog hield. Het zijn van die mooie plekken op de Veluwe vlakbij huis, waar je geen weet van hebt.

Daarna liepen we verder door het bos richting Assel. De eerste bladeren begonnen uit te komen, wat de wandeling echt heel mooi maakte. Bij het cafetaria Halte Assel, halverwege de etappe, hebben we een pauze genomen, waar een ieder zijn eigen consumptie(s) naar eigen smaak en naar eigen trek afhaalde.

Na de pauze liepen we een behoorlijk stuk over het fietspad langs de Pomphulweg richting Hoog Soeren, wel mooi, maar ook heel erg druk met fietsers. Een paar van ons bleven even iets achter om een batterij van een camera te wisselen en hadden daarom het geluk om op korte afstand een groep van 5 herten langs te zien komen. Net voor Hoog Soeren werden we even uitgedaagd en moesten we behoorlijk klimmen, over een redelijk stijl pad met een aantal treden. Daarna verliepen de laatste paar kilometers weer behoorlijk vlak en om 14:00 uur waren we al weer bij het eindpunt. Daar zijn we weer in de auto’s gestapt en teruggereden naar het begin om de andere auto’s op te halen. Op de parkeerplaats werd ongelukkigerwijs even een boom getest, die bleek toch wel erg hard te zijn.

Iedereen vond dat ook deze tweede etappe mooi en reuze gezellig en heeft het eindpunt gemakkelijk gehaald. We zien al weer uit naar de volgende keer, 17 mei, wanneer we van plan zijn om van de Echoput naar Elspeet te lopen.

FormatFactoryapril 2014 441
FormatFactoryapril 2014 451
FormatFactoryapril 2014 457
FormatFactoryapril 2014 462
FormatFactoryapril 2014 465
FormatFactoryapril 2014 466

vorigevolgende