Echoput – Elspeet (12 km)

vorigevolgende

Zaterdag 17 mei 2014: Echoput – Elspeet (12 km)

Op 17 mei 2014, na een extra lange tussenpauze was iedereen weer enthousiast om de volgende etappe te lopen. Deze keer waren er opnieuw enkele nieuwe deelnemers en waren we in totaal met 20 personen. Het weer lijkt ons altijd goed gezind te zijn. Ook op deze dag was het een fantastische zonnige wandeldag met een temperatuur van ongeveer 20 graden. En de natuur toonde zich na alle regen van de afgelopen weken op zijn mooist.

Al ruim voor half tien meldden zich de eerste popelende wandelaars. Nadat iedereen binnen was en koffie en thee had, heeft een van de deelneemsters de ochtend op een passende manier geopend. Na een kort gebed heeft Gijs even een paar organisatorische zaken doorgenomen. Daarna zijn we met vijf personen en vijf auto’s vertrokken naar het eindpunt om daar vier auto’s achter te laten voor de terugweg. De overige wandelaars konden toen nog een kwartier langer koffie drinken om daarna te vertrekken naar het beginpunt van de wandeling.

Op de parkeerplaats vlakbij de Echoput ontmoetten we elkaar weer en zijn we vertrokken voor onze wandeling. Vlak na de start hebben we de officiële route verlaten. De officiële route liep zeven kilometer lang langs een brede half verharde weg waar ook fietsers overheen gaan. De alternatieve route die Gijs en Anja uitgezocht hadden was iets langer maar veel afwisselender. We genoten enorm van de voorjaarsnatuur en ook van alle onderlinge gesprekken. Ook op deze dag hebben een paar van de groep groot wild waargenomen. Dit keer waren er onderweg geen horecagelegenheden, geen bankjes en geen bewoonde plaatsen, zodat we de wijdheid van de Veluwe extra konden ervaren.

Halverwege kwamen we langs een mooi ven. Daar hebben we onze lunch genuttigd. Daar kwam de diversiteit van de groep goed tot uiting, de een wilde zoveel mogelijk van de zon genieten, terwijl een ander precies het tegenovergestelde wilde. De bijgevoegde foto’s spreken voor zich.

Na onze lunchpauze zijn we verder gewandeld richting Elspeet. Na 8 km wandelen kwamen we weer terug op de officiële route. Op een paar punten kregen we even een korte discussie hoe de route verder ging, maar telkens kozen we tocht vrij resoluut de juiste weg. Tegen het einde kwamen we nog even door een bos met indrukwekkend grote beukenbomen, waarin jezelf net Klein Duimpje voelde.

Bij het verlaten van het bos waren we nog maar enkele honderden meters verwijderd van het eindpunt, waar we tegen 2 uur in de middag aankwamen. Enkelen onder ons moesten meteen weg vanwege een andere afspraak. De overigen hebben de tocht afgesloten op een zonnig terras. Daar hebben we enkelen toch wel op een verrassende manier leren kennen. Daarnaast kwamen we ook nog achter een klein geheim dat gevierd moest worden. Na nog even een tussenstop van een paar van ons bij het VVV-kantoor, zijn we vanuit Elspeet weer teruggereden naar de Echoput en vandaar naar huis.

vorigevolgende