Wiesel – Vaassen (11 km)

vorigevolgende

Zaterdag 8 november 2014: Wiesel – Vaassen (11 km)

Op deze dag hebben we de laatste Veluwe Zwerfpad etappe van 2014 gelopen. We hebben dit jaar in stijl afgesloten, opnieuw heel gezellig en hoe kan het anders dit jaar, prachtig weer, 13 graden met veel zon! Op deze dag waren we met 20 deelnemers.

Vandaag werden we geconfronteerd met het zeer verdrietige nieuws dat een deelnemend echtpaar hun pasgeboren kleinkind alweer na 3 dagen moesten verliezen. De dagopening van een andere deelnemer paste goed bij deze tragische gebeurtenis. Daarna heeft Gijs nog enkele logistieke zaken doorgenomen.

Iets na 10 uur zijn we vertrokken. Een aantal auto’s werden naar het eindpunt in Vaassen gebracht door hun chauffeurs. De overigen reden meteen naar het beginpunt in Wiesel.
Iets na half elf waren we gereed om met de etappe te beginnen op de parkeerplaats bij de ingang naar het Kroondomein.

Gijs en Anja hadden de eerste paar kilometers van de route wat aangepast om zo over prachtige paadjes door het Enkdorp te kunnen lopen. Dit was echt de moeite waard. Door de zon en de fraaie herfstkleuren waren de doorkijkjes extra mooi. Nadat we een paar kilometer verder weer op de officiële route kwamen liepen we langs een smal recht pad met een fraaie bomenrij langs paardenweitjes. Aan het einde van dit pad gingen we linksaf langs een asfaltweg.

Inmiddels begon bij sommigen de honger al te knagen, maar onze gids was hard en liet ons nog een paar kilometer doorlopen tot iets over de helft van de etappe. We liepen eerst nog door de weilanden, maar wat verderop bereikten we het bos en ging de route over in een nogal modderig pad. Bij de kruising met de Elburgerweg stopten we voor onze lunch. Daar stonden meerdere bankjes en doordat er een paar wandelaars waren met een zitmatje kon iedereen goed zitten. We konden constateren dat er maar liefst zes vrouwen op één bankje pasten!

Na onze lunch verlieten we al snel weer de verharde weg en kwamen we langs de Hartense sprengen bij Niersen. Ook daar waren prachtige doorkijkjes. Op een bruggetje kregen we van een van de deelnemers wat meer over de geschiedenis van dit gebied te horen. Onze wandelgids was even te veel in een gesprek gewikkeld, zodat we even verkeerd liepen, maar iets verderop waren we al snel weer terug op het Veluwe Zwerfpad. We liepen langs een lange rechte onverharde weg richting Vaassen. We kwamen langs een zeer idyllische bed and breakfast, waar sommigen onder ons zo zouden willen blijven.

Aan het einde van dit lange rechte pad liepen we tegen het hekwerk van het landgoed van kasteel Cannenburch aan. Het hek naar het landgoed was open, dus besloten we daar het landgoed in te gaan. Langs een pad met fraaie herfstkleuren, uitzicht over de vijvers en de slotgracht bij het kasteel, kwamen we om 13:30 uur bij de trap van de ingang van het kasteel aan. Nadat we uiteindelijk er allemaal waren hebben we een voorbijganger zo ver gekregen om ons als groep op de foto te zetten. Daarna hebben we bij het kasteel op het terras van een restaurant het Veluwe Zwerfpad wandeljaar afgesloten onder het genot van een kopje koffie of thee met appelgebak. De “lijder” van de groep werd er nog even op aangesproken dat er voor een volgende keer voor zo’n grote groep toch echt een reservering gemaakt moest worden.

wiesel vaassen (3)
wiesel vaassen (4)
wiesel vaassen (8)
wiesel vaassen (16)
wiesel vaassen (18)
wiesel vaassen (22)

vorigevolgende