Eerbeek – Loenen (13,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 12 maart 2016: Eerbeek Coldenhove – Loenen Vrijenbergerspreng (13,5 km)

Op een mooie zonnige dag in maart liepen we onze zestiende etappe van het Veluwe Zwerfpad. Iedereen had er vandaag weer echt zin in. De eerste wandelaars meldden zich al vroeg. Na een kop koffie of thee en een korte dagopening vertrokken we iets voor 10:00 uur met 16 personen. Op deze dag reden we eerst gezamenlijk naar het eindpunt, waar we een aantal auto’s achterlieten. Met de overige auto’s gingen we verder naar het beginpunt.

We begonnen bij de camping Coldenhove. We liepen eerst een stuk langs een spreng op. Op een gegeven moment staken we deze spreng over, een mooi plekje om wat foto’s te nemen. Even verderop kwamen we bij de Zilvensche heide in het Loenermark. Dit is een schitterend gebied, waar we echt van genoten hebben. Er stond onder andere langs de rand van de heide een prachtige rij berken. Op een gegeven moment bereikte we een heel smal pad, dat zo’n beetje over de richel van de heuvel liep. Een stukje voordat we de heide verlieten kwamen we bij een uitzichtpunt met een bankje, zodat we even iets konden nemen en een paar senioren onder ons even konden zitten.
Na dit rustpunt liepen we eerst weer even door het bos om daarna het volgende heidegebied te bereiken. Het was af en toe even wat mul en heuvelachtig, maar echt lastig was het ook niet. Het laatste gedeelte voor de lunch liep door het bos naar de Schaapskooi. Vlakbij de Schaapskooi waren educatieve picknick banken heerlijk in de zon en uit de wind, waar je nog het een en ander kon leren. We hebben hier geluncht en het is wellicht goed om de volgende keer na te gaan wat er is blijven hangen. Ook gingen we nog even de Schaapskooi in om de pasgeboren lammetjes te bewonderen.

Na de lunchpauze ging het verder door het bos richting Loenen. Daar hadden we een pauze gepland om de inwendige mens te versterken. Uiteindelijk hebben we gratis op een zonnig beschut terras uitgerust, want het ging toch iets te goed met de horeca. Vanaf dit punt was het nog ruim drie kilometer lopen naar het eindpunt. Eerst ging het door een paar landerijen. Daarna liepen we door het bos om de militaire begraafplaats “Ereveld” heen. Op een gegeven moment bereikten we de Vrijenbergerspreng waar we konden genieten van een “echte” waterval. Vanaf dit punt was net niet ver meer naar het eindpunt van opnieuw een prachtige en gezellige wandeltocht. Wel merkten we dat het voor sommigen toch echt wel genoeg was en dat sommige eersten de laatsten waren.

eerbeek - loenen (6)
eerbeek - loenen (9)
eerbeek - loenen (15)
eerbeek - loenen (18)
eerbeek - loenen (24)

vorigevolgende