Rheden – Dieren (10 km)

vorigevolgende

Zaterdag 31 oktober 2015: Rheden – Dieren (10 km)

Dit was al weer de laatste wandeldag in 2015 langs het Veluwe Zwerfpad en het weer was prachtig, een zon overgoten dag en zo’n 15 graden. Velen dachten: laten we het er van deze uitgelezen dag nog eens van nemen. Al heel vroeg kwamen de eerste wandelaars binnen. En zo rond half tien was iedereen er al, 20 personen in totaal, de grootste groep van 2015. Na een kopje koffie of thee en een korte dagopening vertrokken we iets voor 10 uur.

Iedereen reed eerst naar het eindpunt in Dieren. Vanaf dit punt gingen we met vier volle auto’s naar het beginpunt bij het bezoekerscentrum Veluwezoom aan de voet van de Posbank. De parkeerplaats was inmiddels al behoorlijk vol, maar iedereen kon nog een plekje vinden.
Daarna vertrokken we. Het Veluwe Zwerfpad liep eerst om het bezoekerscentrum heen. We zagen dat er een groot terras was. Daarna liepen we verder over een onverharde weg richting Rheden. Het was meteen weer erg gezellig om zo samen met elkaar te wandelen en te praten. We konden daarbij meteen al genieten van de mooie herfstkleuren en de start van opnieuw een prachtige wandeletappe.

Onze wandelleider zorgde ervoor dat we niet helemaal doorliepen naar de drukke weg, maar via een binnendoor paadje naar de Schietbergseweg liepen. Een paar wandelaars wilden daar toch weer richting Rheden, maar dat was niet echt de bedoeling. Al snel verlieten we de weg weer om via een paar behoorlijk heuvelachtige binnendoor paadjes met prachtige uitzichten snel weer in de natuur te komen. Nadat we de laatste huizen gepasseerd hadden kwamen we in het bos. Daar moesten we links af en niet rechts af zoals in het boekje stond. De laagstaande zon zorgde voor prachtige lichteffecten in het bos. Na een stukje lopen kwamen we bij de heide, het Herikhuizerveld. We hadden hier fraaie uitzichten over dit zeer heuvelachtige gebied met in de verte de Posbank. We liepen langs de heide op een heuvelachtig pad richting Koepel de Kaap. Het was hier echt genieten. Het laatste gedeelte langs de heide moesten we een lange trap op.

Boven was het even uitblazen en een aantal wandelaars was al aan de lunchpauze toe. Maar het plan was anders. We moesten eerst nog een stukje doorlopen over een toch wel wat heuvelachtig pad door het bos. De lunchpauze was halverwege gepland in het Lappendeken gebied. Inderdaad waren daar enkele picknicktafels in een open gebied dat bijna totaal was omgewoeld door de wilde zwijnen. De picknickbanken waren wel vochtig, maar de meesten konden er toch zitten op de meegebrachte zitmatjes, plastic zakken en plastic regencapes. Een paar vonden dat het tijd was voor een klein verkleedpartij.

Na de lunchpauze moesten we al snel een weiland doorkruisen. Hier liepen een heel aantal stieren los rond, dus was toch wel enige afstand en voorzichtigheid geboden, alhoewel het voor enkelen toch wel uitdagend was om ze wat aandacht te geven. Daarna ging het weer het bos in. Aanvankelijk nog wel enkele heuveltjes, maar het laatste stuk was vlak en door wat opener gebied. Nadat we in Dieren bij het eindpunt waren aangekomen zijn wij met de hele groep teruggereden naar het beginpunt. Daar besloten we om op het terras van het bezoekerscentrum Veluwezoom het wandelseizoen af te sluiten met een drankje en iets lekkers erbij.

rheden - dieren (1)
rheden - dieren (13)
rheden - dieren (25)
rheden - dieren (30)
rheden - dieren (32)

vorigevolgende