Radio Kootwijk – Hoenderloo (12,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 21 mei 2016: Radio Kootwijk – Hoenderloo (12,5 km)

Op deze zaterdag gunden de wandelaars het organisatie team een extra lange rust. Exact om half tien kwamen de eerste wandelaars binnen en kort daarna volgde de rest. We waren vandaag met een select gezelschap van 10 personen, waaronder een nieuwe deelneemster, waarmee de wandelgroep weer wat meer een interkerkelijk karakter krijgt. Ook mochten we ons verblijden dat er op deze dag een heus bruidspaar meeliep.

Na de koffie of thee, koek en een korte dagopening vertrokken we tegen tien uur met de auto’s. We gingen eerst met z’n allen naar het eindpunt waar enkelen al begonnen te watertanden van de koude witte lekkernij, maar ja dat was even te vroeg want we hadden nog geen meter gewandeld. Met twee volgeladen auto’s reden we naar het beginpunt bij Radio Kootwijk. Dit deed ons weer herinneringen oproepen aan een paar jaar geleden, want hier was de start van ons gezamenlijk avontuur langs het Veluwe Zwerfpad.

Iets na half elf begonnen we aan onze zeer gevarieerde fraaie etappe richting Hoenderloo. Het was een prachtige dag, wolken en zo af en toe wat zon en een prima wandeltemperatuur van ruim 20 graden. We kwamen al snel bij een prachtig uitzicht punt over de heide. Even later liepen we weer het bos in en kwamen we langs enkele lanen met hoge oude beuken. Een van de deelnemers legde uit dat dit eigenlijk een brandgang was, want beuken vatten niet snel vlam.

We kwamen al vrij snel bij de schaapskooi van Hoog Buurlo, een mooie plaats om even een korte stop in te lassen. Daarna liepen we weer een stukje door het bos totdat we bij de Hoog Buurlose heide arriveerden. Daarna liepen we een heel stuk door dit heidegebied. Op een gegeven moment zagen we toen we bijna halverwege de etappe waren een picknick bank in de verte, maar er zaten al twee mensen. Sommigen keken met een zo intense blik naar deze picknick bank, dat die twee mensen aanvoelden dat het echt de tijd om te vertrekken was. Toen we er aankwamen, hadden ze net de spullen ingepakt en maakten ze meteen plaats voor ons. Dit was een ideale plek voor de lunch met een weids uitzicht over de heide.

Na onze lunch ging het weer verder langs een fietspad op, waar de keuze was tussen een mulle zandweg of een verhard, maar druk fietspad met ook een heel aantal racefietsers, waardoor degene die zich er gemakkelijk vanaf maakten extra moesten oppassen. Op een gegeven moment verlieten we het fietspad en ging de route verder dwars door het mulle zand. Dat was even ploeteren met name als we ook nog heuvel op moesten. Toen we het bos weer ingingen ging het over een smal bochtig heuvelachtig pad, een goede tijd voor enkelen om zich even discreet terug te trekken. Maar de discretie viel even tegen vanwege plotseling passerende mountainbikers, maar gelukkig hadden die het vizier op andere zaken gericht.

Op een gegeven moment werden de paden weer breder en ongemerkt kwamen we al weer aardig in de buurt van het eindpunt. De laatste kilometer liepen we meer in de bewoonde wereld, maar gelukkig konden we in Hoenderloo langs een achteraf weggetje lopen naar het eindpunt van de etappe bij het IJs van Co. Aan het eind van deze etappe wilden de grote meerderheid absoluut het IJs van Co proeven en had de rest verder weinig hiertegen in te brengen. Hierna kwam er weer een eind aan een mooie wandeletappe en wensten we het bruidspaar nog een verdere goede voorbereiding voor de huwelijksinzegening van de volgende dag.

radio kootwijk hoenderloo (4)
radio kootwijk hoenderloo (10)
radio kootwijk hoenderloo (16)
radio kootwijk hoenderloo (18)
radio kootwijk hoenderloo (31)
radio kootwijk hoenderloo (35)

vorigevolgende