Dieren – Eerbeek Coldenhove (9 km)

vorigevolgende

Zaterdag 20 februari 2016: Dieren – Eerbeek Coldenhove (9 km)

Na een winter, die eigenlijk geen winter was, hebben we op 20 februari de wandelingen langs het Veluwe Zwerfpad hervat met een korte etappe van 9 kilometer. Toch hebben we tijdens deze etappe nog enige sporen van de winter mogen zien.

We zijn dit wandeljaar op een goede manier begonnen. Om 9:30 uur werden we bij Gijs en Anja verwelkomd met koffie en thee en vlaai in verband met de zestigste verjaardag van Gijs. We begonnen dit jaar meteen goed met een enthousiaste groep van 15 personen. Zoals gewoonlijk vertrokken we om 10 uur.

Een groep chauffeurs bracht eerst vier auto’s naar het eindpunt. De overige wandelaars gingen met een paar auto’s meteen naar het beginpunt in Dieren. Alhoewel de weersverwachtingen waren dat we net tijdens het goede meestal droge deel van de dag zouden kunnen lopen, regende het tijdens onze autorit naar het beginpunt van de etappe, en ook toen we aankwamen in Dieren was het nog niet helemaal droog, dus deden we toch maar onze regenkleding aan.

Om kwart voor 11 begonnen we met de etappe. We waren al snel Dieren uit. Eerst ging het nog door enkele landerijen, maar daarna hadden we verder alleen maar bos. Het bos was wel afwisselend, soms wat dichter, soms wat opener en af en toe een klein heuveltje. Op een kruising van heel veel wegen moesten we even kijken welke van de wegen we nu precies moesten nemen. Daarna werd het al snel droog. Het was wel bewolkt en zo’n 8 graden.

Ook op deze dag was het weer heel gezellig met weer heel veel gesprekken tijdens de wandeltocht. Ongemerkt kwamen we steeds dieper in het bos en het aantal sneeuw en ijs restanten nam toe. Op een gegeven moment moesten we toch wel even over een behoorlijk glibberig pad lopen, waardoor er iemand was die toch wel erg veel moeite had om op de been te blijven.

Nadat we ongeveer driekwart van de etappe afgelegd hadden was het tijd voor een pauze om de inwendige mens te versterken. Bankjes om te zitten waren er deze etappe niet. Maar staande lukte het ook. En vanaf dit punt was het niet al te ver meer naar het einde van de etappe, waar we iets na één uur in de middag aankwamen. Sommigen gingen van dit punt meteen naar huis en de meesten gingen nog mee terug naar het beginpunt om de auto’s op te halen die we daar achtergelaten hadden.

Deze keer was er geen horeca langs de route maar dat houden we te goed voor de volgende etappe. Toch was het een goed geslaagde start van een nieuw wandeljaar.

dieren eerbeek (7)
dieren eerbeek (13)
dieren eerbeek (15)
dieren eerbeek (17)
dieren eerbeek (23)

vorigevolgende