Putten – Garderen (11,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 25 maart 2017: Putten – Garderen (11,5 km)

Op deze prachtige zonnige voorjaarsdag in maart waren we weer helemaal klaar voor de tweede wandeling in 2017. Opnieuw waren er weer een paar nieuwe deelnemers, die er echt zin in hadden. Al voor half tien kwamen de eersten binnen en het was meteen weer reuze gezellig met geanimeerde gesprekken. Zo zelfs dat we de bel niet meer hoorden. Het Zwaaien voor de ramen en het bonzen op de ramen bracht uitkomst. Ook op deze dag was er weer een grote groep van 20 wandelaars. Na de koffie, thee en een korte dagopening vertrokken we tegen tien uur.

We reden eerst met de hele groep naar het eindpunt in Garderen. Daar lieten we aan aantal auto’s achter en reden verder door naar het beginpunt in Putten. In een zijstraatje van de Postweg vonden we een mooie plaats om de auto’s te parkeren. Er was voor deze wandeling bos beloofd. Maar de wandeling ging eerst nog even door het dorp, wat het geduld van een enkele toch wat op de proef stelde. We kregen echt de voorjaarskriebels toen we langs een prachtige bloeiende boom kwamen.

Al heel snel bereikten we het bos met oude hoge bomen met dikke kale stammen en takken. Dat is een heel mooi gezicht. We vervolgden onze weg in een behoorlijk compacte groep. Er waren diverse diepgaande gesprekken, zo zelfs dat we niet altijd goed opletten en op een gegeven moment even iets verkeerd liepen. Het was een afwisselend bos. Sommige stukken met hoge dikke bomen en dan weer een gedeelte met wat lagere bomen en naaldhout erbij.

Na een enkele kilometers kwamen we langs een wat opener stukje met een aantal picknickbanken, waar sommigen met verlangen naar keken. Maar het was nog te vroeg voor de lunchstop. Dus liepen we toch maar gewoon door met de hoop dat we wat verder wel een andere goede rustplaats zouden vinden voor onze lunchstop. Dat kwam helemaal goed. Na zo’n zeven kilometer gelopen te hebben kwamen we op een opener plek, heerlijk in de zon en in de luwte. Er waren daar wel geen picknick banken, maar je kon er prima op de grond zitten.
Voor degenen die er het eerst aankwamen, waren er nog een enkele afgezaagde boomstronken om op te zitten.

Na onze lunchpauze vervolgden we onze weg, verder door het bos. We kwamen langs de eerste huizen van Garderen. We gingen daarna weer een stukje het bos in en liepen langs de noordkant van Garderen. Hier was het mooiste gedeelte van de wandeling. We liepen over een soort duin kam, wat enigszins heuvelachtig was. Er was hier een prachtig oud bos. Na dit mooie gedeelte verlieten we het bos en liepen nog door een paar landerijen heen richting het eindpunt van de etappe in Garderen, waar we al even voor twee uur aankwamen.

Daar hebben we met z’n allen de mooie wandeldag afgesloten op het zonnige terras van de Bontekoe.

vorigevolgende