Hoenderloo – Koperen Kop (6 km)

vorigevolgende

Zaterdag 13 juni 2015: Hoenderloo – Koperen Kop (6 km)

Op zaterdag 13 juni liepen we al weer de laatste etappe van het Veluwe Zwerfpad Hoenderloo naar de Koperen Kop in het nationale park de Hoge Veluwe . Het was deze keer een korte wandeling van maar 6 km. Het was onze bedoeling om na de wandeling nog een fietstocht met de witte fietsen door de Hoge Veluwe te houden, maar vanwege de regen kwam dit er niet van.

Ok vandaag verzamelden we weer vanaf 9:00 uur. Vanwege de vakanties van een aantal trouwe lopers en enkele verhinderingen was de opkomst vandaag niet groot. Uiteindelijk waren we met 6 personen, maar ook nu heel gezellig. Aangezien het er naar uitzag dat het later in de ochtend ging regenen, hebben we eerst snel een bakje gedaan en zijn daarna zo snel mogelijk vertrokken. Net na half tien waren we al op de parkeerplaats bij de ingang van het park in Hoenderloo. Het was inmiddels wel helemaal bewolkt, maar nog droog en behoorlijk zacht, bijna 20 graden, dus prima weer om te wandelen.

Nadat we het park ingelopen waren kwamen we al snel weer op onverharde zanderige wegen. Na een klein stukje bos kwamen we door het eerste open veld. Alles was vandaag heel mooi groen. Na weer een stukje bos liepen we een heel eind door een groot mooi open gebied over nogal zanderige paden. De wind begon inmiddels wat toe te nemen en sommigen van ons begonnen er al aan te denken hoe ze vooruit zouden kunnen vliegen.

Nadat we het open veld weer verlaten hadden kozen enkelen ervoor om even uit te rusten door op het verharde fietspad te gaan lopen. Maar dat duurde niet lang, want we moesten al weer snel rechtsaf het bos in. Daar werden we ook op deze dag verrast door een wegrennende ree. Het begon inmiddels enkele druppels regen te vallen. Toen we het eindpunt al dicht genaderd waren, begon het harder te regenen. We trokken allemaal onze regenspullen aan en hebben staande onder een grote boom onze eerste deel van de lunch gegeten.

Niet veel verder bereikten we iets na elf uur al het eindpunt van de etappe. Vandaar zijn we naar het restaurant de Koperen Kop gelopen en moesten er eerst nog enkele gekke koppen getrokken worden aleer we aan de koffie gingen. In het restaurant hebben we een grotere tafel gevonden waar we met z’n allen gezellig aan konden zitten. Vandaar konden we vanuit een aangename plek zien dat het inmiddels behoorlijk was gaan regenen. Na de koffie hebben we de regenkleding weer aangetrokken en een witte fiets uitgezocht. Vanwege de regen besloten we om direct naar Hoenderloo terug te fietsen, zo’n 5 km, en niet een langere fietstocht te gaan doen. Vanaf de ingang bij Hoenderloo zijn we met de auto weer naar huis gereden en waren we deze dag daarom al om 12:30 uur thuis. We nemen nu een zomerpauze en gaan in september weer verder met het Veluwe Zwerfpad door het zuidoostelijk gebied van de Veluwe.

hoenderloo - koperen kop (4)
hoenderloo - koperen kop (10)
hoenderloo - koperen kop (13)
hoenderloo - koperen kop (17)
hoenderloo - koperen kop (18)

vorigevolgende