Oud Reeuwijk – Nieuwveen (21 km)

vorigevolgende

Maandag 28 juni 2021: Oud Reeuwijk – Nieuwveen (21 km)

Na een goede nachtrust en goed ontbijt vertrokken we rond negen uur voor de volgende etappe van het Pelgrimspad. Het was een broeierige vrij warme dag. De ochtend begon met zon en er was weinig wind. Al snel kwamen de zweetdruppels weer tevoorschijn. We moesten eerst ruim een kilometer lopen vanaf onze overnachtingsplaats tot aan het Pelgrimspad in Oud Reeuwijk.

Kort nadat we op het Pelgrimspad waren gingen we weer een graspad op langs water. We hadden weer weidse uitzichten over de polder. Al snel stuitten we op een schrikdraad afrastering. We deden onze rugzakken af en kropen er onder door. Verder was het een prima en mooi stukje om te lopen. Aan de noordkant van het dorpje Tempel kwamen we weer op asfaltwegen. Even voor Zwammerdam ging het Pelgrimspad door een natuurgebiedje. Maar helaas het broedseizoen was verlengd tot 1 juli en dus moesten we dit mooie stukje links laten liggen.

Niet veel verder bereikten we het dorpje Zwammerdam. Dat zag er behoorlijk armoedig en vervallen uit. Aan het begin liepen we langs een woonwijk waar al niet veel mensen meer woonden en dat rijp was voor de sloop. In het centrum van Zwammerdam zijn we even naar de buurtsuper gelopen voor ons proviand.

Even verder staken we de Oude Rijn over en kwamen we door een parkje met een aantal bankjes. Daar hebben we meteen maar onze eerste lunchpauze ingelast. Daarna liepen we nog een stukje langs de Oude Rijn op, soms langs de weg en dan weer even over een half verhard jaagpad.

Vervolgens namen we een pad langs drie molens die in het boekje beschreven staan. Een heel stuk ging hier over een graspad. Inmiddels was de zon verdwenen, maar gelukkig was het nog wel droog. Na de derde molen gingen we weer een verharde weg op richting Aarlanderveen. Vanaf Aarlanderveen volgden we lange tijd asfaltweggetjes langs het water en enkele boerderijen.

In de buurt van Papenveer gingen we weer een graspad op met een aantal overstap hekjes. Op een gegeven moment moesten we midden tussen een grote kudde koeien door. En ja wel, precies toen we tussen de koeien stonden werden we gebeld. We hebben dit telefoongesprekje daarom maar kort gehouden. Even verder kwamen we bij een bankje voor onze tweede lunchpauze. Maar we waren nog niet aan het toen het begon te regenen. Dus de regenpakken maar aan en verder. Het was gelukkig niet ver meer.

Omdat we te vroeg waren voor ons Vrienden op de Fiets overnachtingsadres wilden we nog even theedrinken bij de Sfeerstal. Op de plaats waar dit restaurant was ingetekend was een golfbaan. Maar ja dat vonden we ook niet zo’n prettige plek om thee te drinken. Dus liepen we nog even door. Daar kwamen we langs een bankje onder een boom waar we beschut zaten van de lichte regen.

Op dit bankje hebben we de rest van ons proviand gegeten. Ineens zagen we dat de Sfeerstal hier achter ons lag. We besloten om dan toch maar een kopje thee te gaan drinken. We konden buiten onder een parasol zitten, beschut tegen de regen. Het was hier inderdaad zeer sfeervol en een prachtige tuin.

Inmiddels was het weer droog geworden en liepen we door naar ons overnachtingsadres van Vrienden op de Fiets in Nieuwveen. We werden gastvrij onthaald. In de avond hebben we pizza afgehaald bij een lokale pizzeria. Veel keuze in restaurants was er niet in Nieuwveen, daarom nog maar een keer een pizza. Verder hebben we het heel rustig aangedaan en een spelletje kaarten gespeeld.

vorigevolgende