Cadier en Keer – Mesch (15 km)

vorigevolgende

Woensdag 11 mei 2022: Cadier en Keer – Mesch (15 km)

Na onze overnachting in ons hotel in Maastricht zijn we eerst naar het Station van Maastricht gelopen en hebben daar de bus naar Cadier en Keer genomen, zodat we het gedeelte tussen Maastricht en Cadier en Keer niet tweemaal hoefden te lopen. Het was een prachtige zonnige dag en het werd 26 graden. In de middag wel een heel stevige wind.

In Cadier en Keer hebben we eerst nog wat proviand ingeslagen bij de Jumbo. Daarna begonnen met de etappe. We kwamen in Cadier en Keer langs een kerk waar de oude toren helemaal los stond van een moderne kerk. De oude toren had een mooie kapel. Daarna verlieten we Cadier en Keer al snel.

Het eerste deel van de etappe was erg mooi vooral in deze lente periode. We maakten het ommetje zoals dat in de wandelgids aangegeven stond. Dat was even steil klimmen en wat later weer naar beneden. Daarna liepen we op een mooie half verharde weg naar Gronsveld.

We liepen langs het dorp op en aan het einde van Gronsveld gingen we een landweggetje op naar het Savelsbos. Het Pelgrimspad ging enkele kilometers door dit bos met een heel aantal klimmetjes en afdalingen. Verder was het wat saai omdat er op dit gedeelte geen uitzichten waren. Wel mooi waren de vele witte bloempjes op de bodem van het bos.

De laatste kilometers naar Mesch ging door meer open terrein. De laatste kilometer naar het dorp Mesch ging over holle afdalende weg. Daarna moeste we nog even door Mesch. Aan het einde van Mesch verlieten we het Pelgrimspad en liepen we door naar onze overnachtingsplek een mooie B&b enkele honderden meters vanaf het Pelgrimspad. In de avond hebben we nog in een nabijgelegen restaurant gegeten.

vorigevolgende