Schiphol Oost – Amsterdam (19 km)

volgende

Woensdag 30 juni 2021: Schiphol Oost – Amsterdam (19 km)

Na een prima nachtrust in ons hotel en een simpel ontbijt vertrokken we voor de laatste etappe van de vierdaagse van Gouda naar Amsterdam. Het was deze dag koud, bewolkt en af en toe een spetter regen. We waren al snel weer op de route.

De eerste helft van de etappe liep door het Amsterdamse Bos. Het is een mooi bosgebied met oude bomen en veel water. Wel was het erg druk met wandelaars en honden. Na een paar kilometer kwamen we langs De Poel, een behoorlijke grote plas tegen Amstelveen aan. We spotten hier ook een reiger die echt vlakbij ons stond. Even daarna kwamen we bij het Japanse bloesempark aangelegd ter herinnering aan de tsunami van een aantal jaren geleden. Het was prachtig aangelegd, maar helaas bloeiden de bomen niet meer.

Een stukje verder gingen we onder de A9 door. Via een nogal bochtige route liepen we nog een aantal kilometers door het Amsterdamse Bos. Bij de Bosbaan verlieten we het bos en even verder gingen we onder de A10 door. Bij het riviertje de Schinkel met heel veel prachtige woonboten vonden we een mooi bankje voor onze lunchpauze. Daarna liepen we via een smal jaagpad langs de Schinkel richting het Vondelpark.

Net voor het Vondelpark hebben we een koffiepauze ingelast. Daarna ging het Pelgrimspad een paar kilometer door het Vondelpark. Het was hier best lastig om het officiële pad te blijven volgen. Aangezien het Vondelpark niet al te breed was kwamen we wel altijd weer gemakkelijk terug op de route.

Nadat we het Vondelpark verlieten ging de route verder door het centrum van Amsterdam. We passeerden onder andere de Begijnhof, waar we nog even in het kerkje geweest zijn. Daarna was het niet ver meer naar het station. De trein stond al op ons te wachten, zodat de terugreis naar huis zeer voorspoedig ging.

volgende