Thorn – Altweerterheide (21,5 km)

vorigevolgende

Maandag 11 april 2022: Thorn – Altweerterheide (21,5 km)

Na een prima nachtrust en een goed ontbijt heeft Gijs de auto weggebracht naar het eindpunt van de etappe in Altweerterheide. Hij heeft de auto bij het dorpshuis geparkeerd en is daarna teruggefietst naar Thorn. Daarna hebben we ons uitgecheckt en zijn we met de etappe begonnen. Het was een heerlijke zonnige lentedag.

We liepen eerst nog door het centrum van Thorn. Al snel verlieten we de verharde wegen en liepen we door een dal vlak langs de Belgische grens. Een paar kilometer verder bereikten we Ittervoort. Vervolgens liepen we over een afwisseling van stille verharde wegen en onverharde paden door de landerijen naar het dorpje Hunsel. Even voor Hunsel hebben we onze eerste lunchpauze gehouden op een bankje met een mooi uitzicht over de landerijen.

In Hunsel kwamen we langs de Jacobuskerk met verschillende verwijzingen naar de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Vanuit Hunsel ging het Pelgrimspad verder door de landerijen naar het dorpje Ell. Aan het begin van Ell bogen we af naar het westen naar het bosgebied Heijersbroek. In het midden van dit gebied was een mooie grote visvijver. Helaas was de picknickbank bezet. Daardoor moesten we onze tweede lunchpauze nog even uitstellen.

Toen we even verder een drassig gebied bereikten was er gelukkig wel een bankje voor onze tweede lunchpauze. Na deze pauze liepen we verder door dit drassig gebied om even later weer het bos in te lopen. Wat volgde was een afwisseling van stukjes bos en landerijen. We kwamen door het plaatsje Tungelroy. We liepen nog even naar de houten molen. Helaas konden we de molen niet van de voorkant zien.

Na Tungelroy was er weer een afwisseling van bos en landerijen tot het eindpunt vlakbij Altweerterheide. We liepen vanaf het Pelgrimspad via de Bocholterweg naar de parkeerplaats van het dorpshuis van Altweerterheide. Daar hadden we onze auto geparkeerkeerd. Vanaf Altweerterheide zijn we via Thorn gereden om de fiets van gijs nog even op te halen.

vorigevolgende