Vessem – Valkenswaard (22,5 km)

vorigevolgende

Donderdag 22 juli 2021: Vessem – Valkenswaard (22,5 km)

Na een goede nachtrust hebben we op onze ruime kamer met tafel en stoelen ontbeten met de meegebrachte spullen. Daarna hebben we onze spullen ingepakt en in de auto geladen. Tegen negen uur vertrok Gijs met de auto en de fiets naar Valkenswaard. Daar heeft Gijs op een doodlopende weg aan het begin van Valkenswaard de auto achtergelaten en fietste hij vervolgens terug naar het hotel in Vessem.

Toen Gijs terug was hebben we uitgecheckt en zijn we vervolgens eerst naar het pelgrimshuis Kafarnaum gegaan. Daar werden we gastvrij door de aanwezige vrijwilligers onthaald met een kop koffie en een gezellig gesprek. Vervolgens zijn we door de tuin gelopen om daar nog wat inspiratie op te doen voordat we met de etappe begonnen.

Helaas was de kerk in Vessem aan het begin van de etappe gesloten. De etappe ging door heel landelijk gebied met een afwisseling van bos en landerijen en verharde wegen en onverharde paden. In het gehucht Halfmijl zou het volgens de verhalen niet pluis zijn, maar daar hebben we niks van gemerkt.

We hoopten dat er in het dorpje Knegsel een bankje zou zijn voor onze lunch, maar helaas. Gelukkig was er een kilometer verder bij een grafmonument wel een bankje op een mooi rustig plekje in de schaduw voor onze eerste lunchpauze.

Vervolgens liepen we door een bosgebied richting Steensel. Net voor Steensel moesten we even langs een vrij drukke weg met smal fietspad de A67 kruisen. We moesten regelmatig even in de berm stappen om zo voor de gepaste afstand te zorgen.

Ook Steensel was een klein dorpje waar we zo doorheen waren. Via een bosgebied en daarna landerijen kwamen we in het gehucht Broekhoven. Daarna gingen we over een kaarsrecht pad door een groter bosgebied. Aan het einde van dit bosgebied was de route veranderd vanwege de nieuwe rondweg. We kruisten deze rondweg, die nog niet helemaal af was, via een mooi aangelegde voetgangersbrug.

We begonnen steeds meer trek te krijgen, maar moesten onze tweede lunchpauze keer op keer uitstellen omdat alle bankjes steeds bezet waren. Eindelijk een stukje voorbij de Volmolen was een bankje vrij om even te zitten en de inwendige mens te versterken.

Na deze stop ging het over een afwisseling van verharde en onverharde weg door enkele gehuchten richting Valkenswaard. De laatste anderhalve kilometer ging langs een vrij druk fietspad. Gelukkig zagen we dat we dit stuk ook konden lopen over een bospad dat parallel aan het fietspad liep. Vanuit Valkenswaard zijn we met de auto teruggereden naar Vessem. Daar hebben we onze fiets opgepikt en vervolgens zijn we doorgereden naar huis.

vorigevolgende