Gorinchem – Nederhemert Noord (23 km)

vorigevolgende

Dinsdag 3 augustus 2021: Gorinchem – Nederhemert Noord (23 km)

We zijn in de ochtend op tijd opgestaan en hebben ontbeten met boterhammen die we de vorige dag al gesmeerd hadden en in de koelbox meegenomen hadden. Daarna hebben we de spullen ingepakt en heeft Gijs eerst de auto weggebracht naar Nederhemert Noord. Hij had een fietstocht van 26 kilometer om weer terug te komen bij het hotel. Daar hebben we de fiets van Gijs achtergelaten op het terras van het hotel. Dit zorgde ervoor dat we ons niet druk hoefde te maken over de beschikbaarheid van openbaar vervoer aan het einde van de dag.

Om kwart over elf gingen we met de boot over naar Woudrichem. Dit was de eerste boot die we op deze dag konden reserveren. Om half twaalf waren we in Woudrichem en konden we beginnen met de 23 kilometer lange etappe naar Nederhemert Noord.

We zijn eerst even door de poort richting het centrum gelopen om zo een uitzicht te hebben over de oude kerk. Daarna liepen we eerst even over de kade van de Merwede langs de verdedigingswerken. Even verder hadden we een heel mooi uitzicht over een plas richting de molen en de kerk van Woudrichem.

Vervolgens liepen we eerst over een rustig weggetje en daarna via een fietspad langs de Afgedamde Maas. Op een gegeven moment ging het Pelgrimspad de uiterwaarden in richting de rivier, maar het zag er erg nat uit. We besloten daarom de hoogwaterroute te volgen tot de Andelse Sluis.

Vanaf de Andelse Sluis gingen we een klein weggetje in en daarna een mooi graspad. Iets verder konden we dit natuurpad niet meer volgen omdat deze afgezet was vanwege stremmingen door omgewaaide bomen. We volgden de alternatieve route over een kaarsrecht fietspad. Bij de dijk van de Waal aangekomen gingen we verder over de dijk naar Brakel. De lucht werd heel donker maar gelukkig bleef het droog.

Op een mooi plekje met uitzicht over de Waal hebben we even gerust voor een lunchpauze. Vervolgens ging het even door Brakel en daarna weer verder langs de dijk. Ook op dit stuk zijn we de uiterwaarden niet ingelopen. Een paar kilometer verder staken we door naar de Afgedamde Maas richting Aalst. Daar bleven we de dijk volgen tot Aalst. Ook hier zijn we de uiterwaarden niet ingegaan.

In Aalst hebben we nog even gerust voordat we met het laatste deel van de etappe begonnen. Eerst ging het over een rustige weg en daarna over een mooi graspad van enkele kilometers. De laatste paar kilometers gingen weer over rustige verharde wegen tot het centrum van Nederhemert Noord, het eindpunt van de etappe.
Vanuit Nederhemert Noord zijn we met de auto naar Gorinchem gereden om onze fiets op te halen. Daarna zijn we doorgereden naar huis.

vorigevolgende