Heeze – Maarheeze (22,5 km)

vorigevolgende

Woensdag 23 maart 2022: Heeze – Maarheeze (22,5 km)

Dit was al weer de derde en laatste etappe van een driedaags wandeltripje. Na een goed nachtrust en het ontbijt in ons appartement in Heeze hebben we de spullen ingepakt en in de auto geladen. Gijs heeft daarna de auto naar het eindpunt van de etappe gereden en is teruggefietst naar het appartement in Heeze. Daar konden we onze fietsen achterlaten.

Het was opnieuw een prachtige zonnige dag met een graadje vorst in de morgen en bijna 20 graden in de middag. Toen we met de etappe begonnen was het al lekker warm en hoefden onze jassen al niet meer aan. We moesten eerst een kleine anderhalve kilometer lopen tot we weer bij het Pelgrimspad waren.

Het Pelgrimspad ging meteen de Strabrechtse Heide op. Dat was één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het heidegebied was zeer uitgestrekt. Er waren wel stukken die behoorlijk vergrast waren. We kwamen ook langs een heel aantal vennetjes. Het was echt genieten om hier met dit mooie zonnige weer te lopen,

We doorkruisten de Strabrechtse Heide helemaal van west naar oost. Aan de oostkant van de Strabrechtse Heide kwamen we langs een heel groot ven. Daar hebben we op een bankje net naast de vogelkijkhut een pauze ingelast voor onze eerste lunch.

Na de lunch kwamen we al vrij snel in het bos en bogen we af in zuidelijke richting. Wat verderop bereikten we nogmaals de Strabrechtse Heide. We moesten een stukje over een vlonderpad lopen omdat het hier behoorlijk moerassig was. Aan de overkant was een nieuw hekwerk geplaatst en moesten we daarom een stuk omlopen net voorbij kilometer 96 van het Pelgrimspad deel 2. We volgden steeds het hekwerk aan de linkerkant totdat we weer op het oorspronkelijk Pelgrimspad kwamen.

Er was nog even een stukje heidegebied totdat we de Strabrechtse Heide helemaal achter ons lieten. Vervolgens kwamen we in het Somerense heidegebied. Dit was voornamelijk bos. Wel kwamen een paar kilometer verder langs enkele vennen. Bij de vogelkijkhut hebben we onze tweede lunchpauze genomen. Vervolgens liepen we nog een stukje langs de rand van dit vennen en ook heidegebied totdat we weer in het bos kwamen.

Een paar kilometer verder was er even een meer open gebied. We kwamen langs een klein vliegveldje voor op afstand bestuurbare vliegtuigjes. Er waren hier heel wat hobbyisten die de vliegtuigjes lieten opstijgen en even later weer laten landen in het gras. Het bezorgde heel wat kabaal en verstoorde zo even de rust van deze zeer stille etappe.

Al snel kwamen we weer in het bos. Wat volgde was een vrij vervelend pad om te lopen. Het ging continue op en neer, een halve meter naar beneden en dan meteen weer omhoog. Terwijl de omgeving verder helemaal vlak was. Een paar kilometer verder bij de Pan was de route opnieuw anders dan in het boekje en de website. Ook hier moesten we een aantal honderden meters omlopen.

Na dit ommetje kwamen we weer in een mooi heidegebied. Daarna volgde een heel nat bosgebied. Op het laats van de etappe werd het bosgebied weer droger. Bij Maarheeze aangekomen hadden we de etappe voltooid. Het was nog een paar honderd meter lopen naar de auto. We zijn eerst naar onze verblijfplaats in Heeze gereden om daar de fietsen op te halen. Daarna zijn we doorgereden naar huis.

vorigevolgende