Valkenswaard – Heeze (15,5 km)

vorigevolgende

Maandag 21 maart 2022: Valkenswaard – Heeze (15,5 km)

In een prachtige vroege lenteweek hebben we weer drie etappes van het Pelgrimspad gelopen. Ook ditmaal deden we dit met gebruik van auto en fietsen. Dit was de eerste van de drie etappes. Het was een vrij zonnige dag met in de ochtend 3 graden vorst en in de middag 19 graden! We vertrokken in de ochtend van huis en zijn eerst naar onze verblijfplaats in Heeze gereden. Bij aankomst was ons appartement al beschikbaar en konden we er al in.

We lieten onze fietsen bij het appartement achter en zijn daarna met de auto doorgereden naar het begin van onze etappe in Valkenswaard. We hebben daar onze auto in een woonwijk geparkeerd. Het eerste stuk van de etappe ging over een fietspad langs een hele drukke weg van Valkenswaard naar Eindhoven. Op een gegeven moment gingen we het bos in over een onverharde weg.

Het bos werd afgewisseld met mooie stukjes heide. Een paar kilometer verder bereikten we het gehucht Achtereind, dat bestond uit enkele boerderijen. Aan het einde van het gehucht kwamen we langs een bankje in de zon, een heerlijke plek voor onze lunch. Het was inmiddels zo warm geworden dat onze truien uit konden. We kwamen daar in gesprek met een paar lokale inwoners die ook een wandelingetje maakten. Nadat we verder gingen, zagen zij hun kans schoon om ook even op dit bankje te gaan zitten.

Al snel waren we weer in het bos. Even verder kwamen we langs een idyllisch gelegen ven. Kort daarna staken we de A2 over en liepen we verder door een afwisselend bos en heidegebied en ook een aantal landerijen. Even voor Heeze hebben we onze tweede lunchpauze gehouden. De route ging dwars door het dorp Heeze heen.

Aan het einde van Heeze kwamen we langs het kasteel. Daar waren nog enkele mooie plekjes bij de gracht om het kasteel heen. Het laatste gedeelte van de etappe ging over een gravel fietspad langs de Strabrechtse heide op, zodat we alvast een voorproefje kregen van dit uitgestrekte en mooie heidegebied. Waar het Pelgrimspad de Strabrechtse heide inging verlieten we het Pelgrimspad naar onze overnachtingsplaats. Dat was nog ruim een kilometer lopen.

Na aankomst heeft Gijs met de fiets de auto in Valkenswaard opgehaald. Daarna hebben we ons appartement onze eigen maaltijd bereid en verder in de avond rustig aangedaan.

vorigevolgende