Roosteren – Thorn (13 km)

vorigevolgende

Zondag 10 april 2022: Roosteren – Thorn (13 km)

Na een periode van zeer wisselvallig hebben we op zondag 10 en maandag 11 april op twee mooie wandeldagen weer een paar etappes van het Pelgrimspad gelopen. Deze keer hebben we overnacht in het centrum van het mooie witte stadje Thorn. In de ochtend zijn we eerst met de auto naar Thorn gereden. Daar hebben we de fiets van Gijs achtergelaten.

Daarna zijn we doorgereden naar Roosteren. We konden de auto langs de route op een parkeerplaats bij het sportterrein van Roosteren achtergelaten. We liepen nog even door het plaatsje Roosteren. Al snel waren we weer in het buitengebied. We liepen hier over een mooi graspad door het waterwingebied De Rug richting Maaseik in België. Net voordat we de brug overstaken en België ingingen hebben we onze eerste lunchpauze gehouden.

Na de lunchpauze vervolgden we de route door België. Eerst liepen we langs Maaseik op. De rest van de etappe was bijna in zijn geheel in België. Bij Thorn kwamen we weer in Nederland. Het Pelgrimspad in België liep meest dicht in de buurt van de Maas. We kwamen nog door drie Belgische dorpjes. De route was verder niet al te opwindend.

In Thorn kwamen we nog door een mooi parkje waar je een goed uitzicht had op de abdij. Daarna waren we al snel in het centrum van Thorn, waar onze overnachtingsplaats zich bevond. Het was echt in een idyllisch straatje met witte huizen vlakbij de abdij.

Nadat we ingecheckt waren heeft Gijs met de fiets de auto opgehaald in Roosteren. In de avond hebben we ons zelf getrakteerd op een heerlijk diner in het hotel.

vorigevolgende