Oud Valkenburg – Maastricht (19,5 km)

vorigevolgende

Dinsdag 10 mei 2022: Oud Valkenburg – Maastricht (19,5 km)

We hadden een prima overnachting in kasteel. We hebben deze keer zelf ons ontbijt verzorgd. Daarna zijn we vertrokken. Het was een warme en broeierige dag maar niet al te zonnig, en 26 graden.

We kwamen meteen in een heel mooi gebied om in te lopen. De heuvels met het frisse groen en heel veel bloemen maakten het bijzonder. Het ging al snel omhoog. We liepen even iets mis, maar we waren gelukkig al snel terug op het Pelgrimspad. Eerst waren de paden breed maar verderop richting Scheulder werden het smalle paadjes.

Even voorbij Scheulder misten we even een rechtsaf. Daarom hebben we daar wat omgelopen, maar het landschap was hier overal hetzelfde. Net voorbij Groot Welsden hielden we onze eerste lunchpauze. Vervolgens liepen we een heel stuk langs de bosrand op een warme half verharde weg in de hete zon en uit de wind.

Even voor Cadier en Keer verlieten we deze half verharde weg en kwamen we via een mooi paadje Cadier en Keer binnen. Daar hebben we nog wat boodschappen gedaan bij de Jumbo. Daarna zijn we doorgelopen naar Maastricht. Eerst liepen we nog een paar kilometer door landerijen over meest onverharde wegen.

In Maastricht was het niet zo aantrekkelijk om te lopen. We liepen langs vrij drukke wegen naar de Maas. Daarna volgde nog een paar kilometer op een wandel/fietspad langs de Maas tot de St Servaes brug. Hier zijn we de Maas overgestoken en doorgelopen tot de Vrijthof, het einde van het Pelgrimspad in Maastricht.

We hebben daarna ingecheckt in het hotel. We moesten dat in een nabijgelegen hotel doen van dezelfde keten, enkele honderden meters verderop en kregen daar een key om in ons hotel en onze kamer te komen. Vanwege personeelsgebrek was er niemand aanwezig in ons hotel. In de avond hebben we vanzelfsprekend op een terrasje op de Vrijthof gedineerd.

vorigevolgende