Sittard – Swier (19,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 7 mei 2022: Sittard – Swier (19,5 km)

We hadden een prima nachtrust en in de ochtend in het hotel ontbeten. Na ons vertrek hebben we eerst de boodschappen gedaan voor onze lunch. Daarna begonnen we aan de etappe. We hadden opnieuw een prima zonnige wandeldag.

Eerste liepen we nog door het centrum. Aan het einde van de centrum begonnen we aan onze eerste echte klim langs het Pelgrimspad. Heel toepasselijk voor het Pelgrimspad was dit een kruisweg met mooie afbeeldingen die boven op de heuvel eindigden bij een kapel.

We kwamen onderweg heel veel Pieterpadders tegen want het Pelgrimspad viel hier samen met het Pieterpad. Deze samenloop ging nog door tot even voorbij Spaubeek. Wij hadden dit gedeelte tien jaar geleden ook gelopen als deel van het Pieterpad. Het is een heel mooi stuk door het Limburgse heuvelland. Vooral in deze tijd van het jaar was het echt genieten.

Nadat we eerst een stukje over een hoogvlakte gelopen hadden volgde er een behoorlijk heuvelachtig stuk met afwisselend landerijen en stukjes bos. Nadat we Puth gepasseerd waren gingen we via een smal asfaltweggetje een behoorlijk stuk naar beneden. We passeerden het kasteel Terborg wat inmiddels een restaurant geworden was. Vervolgens gingen we door een mooi natuurgebied met loslopende runderen.

In Spaubeek kruisten we een spoorlijn en een autoweg. Daarna gingen we weer geleidelijk aan omhoog over een weg dat door een stijgend dal liep. Even voorbij het hoogste punt verlieten de Pieterpadders ons weer en werd het een stuk rustiger met wandelaars.

De laatste kilometers van deze etappe gingen nog langs de dorpjes Puth en Wijnandsrade over een licht glooiend landschap. In Swier verlieten we de route en we moesten toen nog een paar honderd meter lopen naar onze overnachtingsplek, die aangesloten was bij Vrienden op de Fiets. We werden gastvrij ontvangen en hadden een verrassend grote kamer, die voorzien was van allerlei gemakken.

In de avond hebben we een kleine kilometer verderop gegeten. Aangezien het zaterdagavond was hebben we wel voor af gereserveerd. Het restaurant bleek inderdaad behoorlijk vol te zijn. Het café naast het restaurant zat bomvol omdat daar een bandje speelde. Wij zijn na het eten direct teruggelopen naar onze overnachtingsplek en hebben in de avond verder rustig aangedaan.

vorigevolgende