Drunen – Nederhemert Noord (21 km)

vorigevolgende

Woensdag 2 juni 2021: Drunen – Nederhemert Noord (21 km)

Na een goede nachtrust hebben we ontbeten op onze hotelkamer met onze eigen meegebrachte proviand. Daarna hebben we de spullen ingepakt en in de auto geladen. Voordat we met de etappe begonnen heeft Gijs eerst de auto weggebracht naar het centrum van Nederhemert Noord, het eindpunt van deze dag. Vanaf het eindpunt is hij teruggefietst naar het hotel in Drunen. Daar hebben we de fiets achtergelaten en zijn we begonnen met de etappe. Opnieuw was het een zonnige warme dag met temperaturen ruim boven de 25 graden.

De eerste kilometers van de etappe gingen over een onverhard pad langs een kanaal. Daarna liepen we door een mooi waterrijk natuurgebied met veel vogels, Het Overlaat. Vervolgens liepen we langs de rand van Drunen op. Na Drunen gingen we een dijk op. Daar kochten we bij een standje bij een huis een busje verse aardbeien. We hadden geluk, want even verder bereikten we net op tijd een bankje half in de schaduw voor onze lunchpauze. De verse aardbeien maakten daar een extra feest van. We waren net iets eerder dan een paar fietsers die hier ook wilden zitten.

Na onze lunchpauze waren we nog niet eens opgestaan of de volgende dienden zich al aan om op dit bankje te gaan zitten. We liepen een heel stuk over een fietspad boven op de dijk. We moesten echt oppassen voor al de fietsers. Nadat we over een fietspad de Hooibroeken ingingen werd het een stuk rustiger. Dit was een moerassig bosgebied met open stukken en heel veel vogels.

Na dit rustige stuk volgden een paar kilometers met veel verkeerslawaai, het minst mooie deel van de etappe totdat we het oude burchtstadje Heusden bereikten. We liepen hier eerst een stukje over de stadswallen. Daar was een mooi plekje voor onze tweede lunchpauze. Vervolgens liepen we al zigzaggend door het oude stadje. In het centrum kwamen we langs een huis waarvan de bewoner ons spontaan fris water uit de kraan aanbood. Dat was heerlijk op zo’n warme dag.

We liepen verder langs de haven op en daarna langs een industrieterrein naar de pont over de Bergsche Maas. Deze pont was geheel gratis. We kwamen in de Doornwaard, plaatselijk ook wel het ‘eiland’ genoemd. Het Pelgrimspad maakte een ommetje door een prachtig wandelgebied. We kwamen langs Kasteel Nederhemert. We gingen hier even de oprijlaan op om zo het kasteel beter te kunnen zien.

Even verder was de volgende pont, veel kleiner en deze keer niet gratis. Nadat we overgestoken waren was het niet ver meer naar ons eindpunt in Nederhemert Noord. Vanaf het eindpunt zijn we met de auto eerst teruggereden naar ons hotel om de fiets op te halen. Daarna zijn we weer naar huis gereden na twee mooie wandeldagen.

vorigevolgende