Swier – Gulpen (20 km)

vorigevolgende

Zondag 8 mei 2022: Swier – Gulpen (20 km)

Na een goede nachtrust op een prima bed en een goed ontbijt vertrokken voor de volgende etappe.

Het was eerst nog bewolkt, maar later werd het weer zonnig. Er was een redelijk frisse wind. Het eerste deel van de etappe ging over rustige weggetjes door landerijen en kleine dorpjes. Het was afwisselend verhard en half verhard en niet al te heuvelachtig.

In Voerendaal hebben we onze proviand voor de lunch gekocht. Enkele honderden meters verder bij kasteel Cortenbosch zijn we even een klein stukje van het Pelgrimspad afgegaan en hebben daar een tijdje gerust op een bankje bij de slotgracht.

Daarna liepen we min of meer langs Voerendaal op in zuidelijke richting. Nadat we de snelweg gekruist waren kwamen we op een pad dat geleidelijk aan omhoog ging tot aan Ubachsberg. Aan het begin van dit pad hebben we eerst even gepauzeerd om de inwendige mens te versterken.

Vanaf Ubachsberg liepen we over een heel mooie afwisselende heuvelachtige route, waarbij we nog een paar kleine dorpjes passeerden. In Eyserheide hebben we nog even gepauzeerd voor de tweede lunch. Vervolgens liepen we via mooie paadjes naar het Eyserbos.

We doorkruisten het Eyserbos en daarna kwamen we op een dalend pad naar Gulpen. Vlak voor Gulpen maakten we nog een klein ommetje door een fraai natuurgebied. Vervolgens liepen we naar ons hotel in Gulpen. In de avond zijn we uit eten geweest en hebben we een pizza gegeten.

vorigevolgende