Roosteren – Sittard (17,5 km)

vorigevolgende

Vrijdag 6 mei 2022: Roosteren – Sittard (17,5 km)

We hebben besloten om het zuidelijke deel van de Pelgrimsroute vanaf Roosteren in 1 week te lopen. In de ochtend van 6 mei zijn we van huis met de auto naar Roosteren gereden. We hebben daar de auto geparkeerd op een parkeerplaats aan de rand van het dorp en bij een sportpark. Deze parkeerplaats was aan de route!

Het was meteen een mooie dag om te lopen, vrij zonnig en 20 graden. We waren Roosteren zo uit en liepen daarna nog even door Oud Roosteren. Vervolgens liepen we over een fietspad langs het overstromingsgebied van de Maas. De natuur was heel mooi door al het verse groen en de talrijke bloemen. Op een bankje met een prima uitzicht hadden we onze eerste lunchstop.

Na onze lunchpauze liepen we verder over het fietspad. Even later passeerden we het kleine dorpje Illikhoven. Iets verderop stond er langs de weg een tijdelijke routewijziging in verband met werkzaamheden. Daardoor liepen we wel een kilometer binnendoor.

In Borne hebben we onze tweede lunchstop op een bankje bij de kerk gehouden. Nadat we Borne verlaten hadden kwamen we door een bosgebiedje en kort daarna een kasteel.

De laatste paar kilometer liepen we langs drukke wegen in Sittard. Onze overnachtingsplaats was een hotel in het centrum. In de avond zijn we naar het marktplein gelopen en daar hebben we gezellig gegeten.

vorigevolgende