Gouda – Oud Reeuwijk (18 km)

vorigevolgende

Zondag 27 juni 2021: Gouda – Oud Reeuwijk (18 km)

Op een warme broeierige zonnige dag en 27 graden zijn we begonnen met het tweede gedeelte van het Pelgrimspad. Deze keer maakten we een tocht van vier dagen van Gouda naar Amsterdam. We besloten om in Gouda te beginnen om zo op een mooie dag in het weekend de drukte van het Vondelpark in Amsterdam te mijden.

We zijn in de ochtend van huis vertrokken en met openbaar vervoer naar station Gouda Goverwelle gereisd. Het was vanaf het station nog ruim een kilometer lopen naar het Pelgrimspad. We begonnen tegen twaalf uur met onze etappe. Het begon meteen mooi over een prachtig kilometerslange graspad met veel bloemen en brede sloten aan beide zijden. De dotterbloemen kwamen net uit. Er waren tientallen hekjes op dit deel. Maar gelukkig gingen de meesten gewoon open. We hoefden onze klimkunsten maar enkele malen te tonen.

Even voor Hogebrug verlieten we dit mooie graspad. Een klein stukje verder, aan het einde van Hogebrug hebben we op een picknick bank geluncht. Daarna volgde er weer een graspad tot Driebruggen. Dit pad was niet zo mooi als eerste graspad. In Driebruggen lag de weg eruit, maar wij konden er langs.

Na Driebruggen liepen we eerst een stuk over een fietspad. Verderop gingen we weer een graspad op over een dijk langs de Enkele Wiericke. Een stukje verder sloegen we af richting de Reeuwijkse plassen. We passeerden een heel aantal zomerhuisjes die er idyllisch bijlagen. Eerst hadden we nog een prachtig paadje langs mooie plekjes. Vervolgens liepen we een paar kilometer langs een smalle vrij drukke weg met heel veel fietsers en schitterende bungalows.

Het laatste stuk door het Reeuwijkse plassen gebied ging over een half verharde weg naar een druk strand. Vervolgens liepen we door het Reeuwijkse Hout en langs een groot bungalowpark naar Reeuwijk. Daarna was het niet ver meer naar onze overnachtingsplaats in Reeuwijk dorp, iets meer dan een kilometer vanaf het Pelgrimspad. Na een heerlijke douche hebben we pizza gegeten. Ondertussen was het flink gaan regenen, maar daar hadden wij geen last van.

vorigevolgende