Mesch – Visé (12 km)

vorigeeinde

Donderdag 12 mei 2022: Mesch – Visé (12 km)

Na een goede nachtrust was dit al weer de laatste dag van de wandelweek langs het Pelgrimspad. We hadden een prima ontbijt en kort gesproken met een paar andere wandelaars en ook een fietser die met de e-bike op weg was naar de Alpe d’ Huez. De ontbijtzaal was uniek ingericht met allerlei aparte voorwerpen. Helaas werd ons ontbijt verstoord door het harde lawaai van de verbouwing.

Het was deze dag weer een stuk koeler, en heel aangenaam droog en vrij zonnig wandelweer. We liepen eerste weer terug naar Mesch waar we het Pelgrimspad weer oppikten. We waren al snel bij de Belgische grens die gemarkeerd werd met een grenspaal. Nadat we Moelingen gepasseerd hadden, volgde een mooi stukje langs het riviertje de Berwinne. Al snel gingen we weer omhoog naar de hoogvlakte en werd het Pelgrimspad een stuk minder mooi. We zagen in de verte Visé al liggen. Maar we moesten nog een ommetje maken voordat we echt richting Visé gingen.

Bij het dorpje Berneau ging het weer naar beneden naar het dal van het riviertje de Berwinne. Opnieuw volgde er een heel mooi stuk in de buurt van het riviertje. In sommige gedeelten liepen we dwars door de weilanden heen. Wat verderop ging het weer omhoog. De route liep hier weer even over een stil asfaltweggetje en wat verder weer over een onverhard pad naar het dorp Sur-le-Bois.

In het dorp Sur-le-Bois stond een bankje waar we geluncht hebben. Na de lunch liepen we de laatste kilometers van het Pelgrimspad. Dit gedeelte viel samen met de GR5 die we negen jaar eerder al gelopen hadden. We bleven aan de noordrand van het dorp Sur-le-Bois en bogen al snel af richting Visé voor een laatste klim. Door het akkerland en op het laatst nog door een dal bereikten we de zuidkant van Visé.

In Visé maakte we nog een ommetje via de kathedraal. We zijn daar ook nog even binnen geweest om zo het eindpunt van het Pelgrimspad op een waardige manier af te sluiten. Daarna liepen we door het centrum van Visé naar het station. We zijn met het openbaar vervoer teruggereisd naar Roosteren waar onze auto geparkeerd stond. Dat was eerst met de trein naar Maastricht om daar over te stappen op een andere trein naar Susteren. Vanaf Susteren was het nog tien minuten met de bus naar Roosteren. Vanaf Roosteren zijn we weer met de auto naar huis gereden na een mooie wandelweek.


vorigeeinde