Nieuwveen – Schiphol Oost (20 km)

vorigevolgende

Dinsdag 29 juni 2021: Nieuwveen – Schiphol Oost (20 km)

Deze etappe stond in het teken van tal van route wijzigingen. Dit maakte de etappe helaas veel minder interessant. Het begon meteen al dat we de route via Bilderdam niet konden nemen. Er was een geheel alternatieve route tot Vrouwenakker. Daarop volgend moesten we aan het einde van Aalsmeer een heel stuk langs de drukke Aalsmeerderweg lopen. En tenslotte was de route door het Schinkelbos afgesloten vanwege werkzaamheden en moesten we de veel minder mooie alternatieve route nemen.

Daarboven op begon de dag meteen met kille regen. Nadat we opgestaan waren kregen we het ontbijt op onze kamer geserveerd. Voordat we met de etappe begonnen hebben we eerst ons proviand ingeslagen voor de volgende twee dagen. Daarna liepen we terug naar het Pelgrimspad bij Nieuwveen.

Hier begonnen we meteen met de eerste omleiding. We moesten een hek over en dan de Ursula route volgen. Die liep over een grasdijk. Maar helaas was deze grasdijk overvloedig geinjecteerd met gier, kortom dit was een heel smerig pad om te lopen. Dat duurde meer dan een kilometer. Hierop moesten we enkele honderden meters door een paar meter hoge onkruid lopen totdat we op een asfaltweg kwamen. Door de regen werd alles meteen weer schoon.

Even verder kwamen we bij de rivier de Amstel. We liepen hier vier kilometer langs een weg met toch wel behoorlijk wat verkeer totdat we in Vrouwenakker aankwamen. Het geluidslawaai langs deze weg werd nog versterkt door de laag overvliegende vliegtuigen richting Schiphol. Ondertussen was het gelukkig wel droog geworden. Vanaf Vrouwenakker vervolgden we het Pelgrimspad richting de Kwakel. Bij de Kwakel maakten we een ommetje langs een voormalig fort.

Vanaf de Kwakel liepen we verder richting Aalsmeer. Het Pelgrimspad ging hier over een grasdijkje. Dat was wel heel erg hobbelig en niet prettig om te lopen. Daarom besloten we op de weg parallel aan deze grasdijk te lopen. Bij Aalsmeer kwamen we aan de oever van een groot meer. Daar hebben we op een bankje met uitzicht over het meer geluncht.

Vervolgens passeerden we de watertoren en liepen daarna dwars door Aalsmeer heen. Bij de bloemenveiling gingen we een mooi grasdijkje op. Daar hebben we nog even gezeten in de luwte van de wind. Al snel bereikte we de drukke Aalsmeerderweg, die we vanwege een route wijziging een hele tijd moesten volgen. Ook daarna was er nog een tijdje behoorlijk wat verkeer.

Tegen het einde kwamen we gelukkig weer op rustigere wegen. Maar helaas konden we vanwege werkzaamheden niet door het Schinkelbos. Bij Schiphol Oost verlieten we het Pelgrimspad naar ons hotel enkele honderden meters verder op. In de avond hebben we in het hotel gegeten en verder rustig aangedaan.

vorigevolgende