Vught – Drunen (20 km)

vorigevolgende

Dinsdag 1 juni 2021: Vught – Drunen (20 km)

Na een lange zeer koude lente was het eindelijk echt zomers, kortom een uitgelezen moment om met het Pelgrimspad te beginnen. Vanwege de corona tijd hebben we er voor gekozen om niet in de drukte van Amsterdam te beginnen maar een rustiger deel te kiezen. Voor de eerste twee etappes hebben we een hotel bij Drunen geboekt, vlakbij het Pelgrimspad.

In de ochtend zijn we met de auto naar Drunen gereden. Daar hebben we bij het hotel onze koffer en fiets achtergelaten. Daarna zijn we doorgereden naar Vught en hebben we onze auto in een woonwijk geparkeerd. Het was een warme zonnige dag met temperaturen van ruim boven de 25 graden. We waren al snel bij het Pelgrimspad.

De eerste paar kilometers gingen langs een kanaal. Het was hier prachtig groen met veel bloeiende planten. Op een gegeven moment gingen we van het kanaal af langs een aantal plassen. Het was een prachtige route om langs te lopen. We kwamen weer aan de rand van Vught. Vanaf dat punt ging het Pelgrimspad een stukje langs een meer, De IJzeren Man. Het was hier behoorlijk druk met wandelaars. Er was gelukkig nog een leeg bankje in de schaduw voor onze eerste lunchpauze met uitzicht over het meer.

Na de lunchpauze liepen we eerst nog een stukje langs het meer. Daarna ging de route verder door een bosgebied, gevolgd door een meer open gebied. Inmiddels naderden we de Lonense en Drunense Duinen, een heel mooi natuurgebied in Noord Brabant. Het eerst deel van dit gebied liepen we een heel stuk aan de bosrand. Sommige gedeelten lagen pal in de zon en uit de wind, zodat het echt zweten werd.

We kwamen langs het restaurant de Rustende Jager, waar het erg druk was. Daarna gingen we het duinengebied in. Dat werd echt ploeteren met hele stukken door het mulle zand en over een aantal heuvels. Maar de beloning was dat we van een schitterend gebied konden genieten. Verderop ging de route nog een aantal kilometers door het bos totdat we ons hotel bereikten.

Nadat we ingecheckt hadden heeft Gijs met de fiets de auto opgehaald. Daarna hebben we heerlijk op het terras van het hotel restaurant gezeten voor onze avondmaaltijd.

vorigevolgende