Putten – Harderwijk (13,5 km)

Zaterdag 15 december 2018: Putten – Harderwijk (13,5 km)

Na enkele weken niet gelopen te hebben was het deze zaterdag eindelijk weer eens droog. Aangezien we op tijd weer thuis moesten zijn hebben we op deze dag gekozen voor een korte etappe. Het was wel een kille dag met een temperatuur van nul graden. We hebben vanaf Putten naar Harderwijk gelopen zodat we de wind wat meer in de rug hadden. We hadden de auto bij het station van Putten geparkeerd.

Om half elf vertrokken we voor onze wandeling, die niet al te opwindend bleek te zijn. Het was lekker om weer een aantal uren buiten te zijn. We moesten eerst een kleine kilometer lopen naar het Zuiderzeepad. We begonnen over een mooi paadje door de landerijen en een paar kleine bospercelen. Op een gegeven moment kwamen langs een kanaal met een heel dun laagje ijs waar je mooie foto’s kon maken. Even verder kwamen we weer op de verharde weg. Daarop volgde weer een stukje onverharde wegen en moesten we even een weiland oversteken via een paar overstaphekken.

Net voor Ermelo staken we nog even door een parkje heen. We gingen Ermelo niet in, alleen er maar even langs op langs een behoorlijk drukke weg. Niet veel verder volgde weer een zandpad door de landerijen, gevolgd door een rustig weggetje dat een bungalow park kruiste. Hierna kwamen we op het terrein van ’s Heerenloo. Daar zagen we een beschut bankje, waar we even gezeten hadden voor onze lunch.

Al snel kregen we het koud, dus de mutsen maar op en weer verder. Nadat we het terrein van s’ Heerenloo verlaten hadden waren we al snel in Harderwijk. We kwamen langs een nieuwbouw wijk, staken de A28 over, en bereikten niet veel verder het Veluwemeer. Het pad ging hier een paar kilometer langs het Veluwemeer en de bebouwing op. Af en toe zagen we leuke plekjes. Bij het centrum verlieten we het Veluwemeer. We bereikten via een smal paadje door een mooie tuin en een poort een idyllisch straatje in het centrum.

Vanaf hier was het niet ver meer naar het eindpunt. We passeerden nog enkele mooie oude gebouwen en de grote kerk. Bij de Linaeustoren was het einde van de etappe. We liepen eerst nog even het stadspark Hortus in. Daarna was het nog anderhalve kilometer naar het station. Daar namen we de trein terug naar Putten.