Bovenkarspel – Enkhuizen (4,5 km)

Vrijdag 26 oktober 2018: Bovenkarspel – Enkhuizen (4,5 km)

We hebben een lange nacht geslapen en konden zo bijkomen van de drukke werkzaamheden van de afgelopen weken. Om half negen zaten we aan het ontbijt. Na het ontbijt hebben we onze spullen ingepakt en vertrokken we voor een korte etappe. Het weer was deze dag niet al te best, maar gelukkig was het eerst nog droog toen we vanaf Bovenkarspel naar Enkhuizen liepen. In de namiddag heeft het af en toe flink geregend.

Na twee kilometer lopen bereikten we de oude Koepoort van Enkhuizen. Daar gingen we de stadswal op. Dat was leuk om zo een stukje langs de rand van het centrum te lopen. Een kilometer verder verlieten we de wal en gingen we het centrum in. We hebben onderweg nog wat boodschappen gedaan bij Albert Heijn. Daarna ging het pad verder door het centrum van Enkhuizen. Hier was heel wat te bewonderen en daar namen we wat tijd voor. Tegen lunchtijd bereikten we het eindpunt bij de haven.

We hebben hier even gezeten voor onze lunch. Daarna hebben we onze spullen alvast in het hotel gebracht. Onze kamer was gelukkig al beschikbaar. In de middag hebben we ruim de tijd genomen voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Dat is zeker de moeite waard, juist ook voor ons omdat we hier alvast wat meer te weten kwamen over alle interessante en historische plaatsen waar we nog langs zullen komen. Er waren hier heel wat vrijwilligers, die een oud beroep en hobby uitoefenden. Ze wilden aan ons graag hun verhaal kwijt over wat ze doen. Ook voor kinderen is het een erg leuk museum. In de avond zijn we uit eten geweest bij een Indiaas restaurant vlakbij ons hotel.