Wilp – Klarenbeek (11,5 km)

vorigevolgende

Zaterdag 20 januari 2018: Wilp – Klarenbeek (11,5 km)

Na de zeer zware storm van een paar dagen geleden, was deze zaterdag een mooie gelegenheid om te zien hoe de natuur erbij lag. Deze korte etappe was daarvoor een mooie gelegenheid. Het was een sombere en kille dag, zo’n 2 a 3 graden.
We besloten om deze etappe in de middag te lopen. We vertrokken daarom iets na 12 uur van huis naar Klarenbeek. Daar hebben we de auto bij het station geparkeerd en zijn met de trein en daarna de bus naar Wilp gereisd. In de buurtbus naar Wilp werd ons door de buschauffeur gevraagd of we niet verslaafd aan het wandelen waren, want wie gaat er op zo’n dag wandelen….. Zo rond kwart over een waren we in het centrum van Wilp.

We moest eerst enkele honderden meters naar het oosten lopen, zodat we weer op het Marskramerpad kwamen. De etappe liep de eerste helft meest over de dijk. Dat was een mooie onverharde route. Aan het begin bij Wilp kwamen we meteen langs een apart beeld, wat Anja meteen uitdaagde om in dezelfde houding te gaan staan.
Bovenop de dijk zagen we her en der nog wat sneeuwresten van de sneeuw die de afgelopen nacht gevallen was. Ook zagen we al weer de eerste katjes, dus toch nog wat leven in de natuur. Er lagen ook verschillende kleine idyllische plassen langs de route.

Onderweg over de dijk zagen we menig afgebroken tak en ook een heel aantal omgewaaide bomen. Dat gaf ons weer eens het besef hoeveel kracht de wind heeft.
Op een gegeven moment moesten we over een omgewaaide boom klimmen, omdat deze het hele pad versperde. Bij het Huis de Poll moesten we even van de dijk af en een stuk omlopen om zo om dat privé terrein heen te lopen. Daarna volgde er weer een stuk over de kronkelige Bandijk.

Op een gegeven moment kregen we zicht op Voorst. Daar gingen we van de dijk af en boog de route af in westelijke richting. We moesten de zeer drukke provinciale weg oversteken. Het duurde wel even voordat er een klein gaatje kwam voordat we de weg hollend konden oversteken. Hier moesten we een stukje op een zeer glibberig pad langs de Voorsterbeek lopen. Al glijdend kwamen we bij een brugje over deze beek, waarna het pad weer een stuk beter werd.

Bij Appen kwamen we op een asfaltweg. Daar begon het toch wel wat te regenen en besloten we onze regenpakken aan te trekken. Pas een heel stukje verder kwamen we weer op een klein smal bospaadje. Inmiddels was het gelukkig weer bijna droog. Op een gegeven moment staken we de spoorlijn van Apeldoorn naar Zutphen over. Hier was de route iets veranderd, want we konden niet meer over het dijkje. Tijdens het laatste stukje moesten we over een wel heel nat pad met grote plassen. Het werd hier nog even een echte survival tocht. Het laatste stukje naar het station van Klarenbeek was weer prima te doen. Ook al was het een kille dag met ook nog wat regen, toch waren we weer blij dat we gegaan waren.

vorigevolgende