Stroe – Terschuur (24 km)

vorigevolgende

Vrijdag 11 mei 2018: Stroe – Terschuur (24 km)

We hebben deze etappe in omgekeerde richting van Terschuur naar Stroe gelopen. We hadden deze etappe eerst op hemelvaart willen doen, maar vanwege het weer hadden we dit een dagje uitgesteld. Op deze vrijdag na hemelvaart was het perfect wandelweer, veel zon met een maximum temperatuur van bijna 20 graden.

We vertrokken voor ons doen deze ochtend al vroeg vanaf huis. We hadden onze auto vlakbij de bushalte Stroe centrum geparkeerd en hadden vanaf dat punt de bus naar Terschuur genomen. Tegen half tien begonnen we met onze behoorlijk lange etappe. Eerst even een foto aan het begin van de etappe van het beeld dat daar stond met Anja ernaast. Daarna verlieten we Terschuur al snel. We liepen deze dag voor het overgrote deel op onverharde wegen.

We konden meteen al van de mooie natuur genieten. Wat is de meimaand toch altijd weer mooi. Het fluitenkruid bloeide zeer uitbundig langs de paden. De route ging via leuke achteraf paadjes door de Gelderse vallei. Op een passende plaats aan de Vrouwenweg op een bankje met mooi uitzicht over de weiden was het tijd voor de koffie die we vandaag in een thermoskan meegenomen hadden.

We moesten op een gegeven moment eventjes langs de weg van Barneveld naar Nijkerk. Daar kwamen we langs een camerawagen van de politie die ons toch even op snelheid wilden controleren. Maar ja, ook al gingen we nog zo snel een kentekenplaat hadden we niet op onze rug gemonteerd. Even later passeerden we het stille buurtschap Appel.

Een stukje verder bereikten we het mooiste deel van de etappe, het natuurgebied de Appelsche heide. Je verwacht niet om op deze plek midden in de Gelderse vallei zo’n mooi stukje natuur tegen te komen. Er waren hier prachtig gelegen vennetjes met watervogels en even verder een mooi stukje heide, waar we heerlijk in de zon gezeten hebben voor onze lunch.

Nadat we de drukke weg van Voorthuizen naar Putten overgestoken waren, kwamen we langs Veenhuizerveld, een plek voor allerlei activiteiten passend bij een toeristische omgeving. De laatste 10 km ging voor het overgrote deel door uitgestrekte bossen. Onderweg kwamen we nog enkele open plekken tegen met een paar boerderijen. We kwamen onder andere ook langs de Schaapskooi van Boeschoten. Dit was blijkbaar geen plaats meer voor schapen maar voor partijen, want men was er druk bezig om een huwelijksfeest voor te bereiden.

Een stukje voorbij de Schaapskooi liepen we nog langs een mooi stukje heide en verrassenderwijs ook nog een mooie ven. Even voor Stroe hebben we de route op de automatische piloot nog even iets langer gemaakt door nog door het op de kaart ingetekende stukje hei te lopen. Wit rood tekens zagen we hier niet. Over een zeer kronkelig paadje tussen de omgevallen bomen door kwamen we weer op een breed pad en waren we daarna weer snel terug op de officiële route. Nog even langs een laatste heideveldje en een kilometer langs de Tolnegenweg en we waren bij het eindpunt, de spoorovergang in Stroe. Het was een paar minuten na vier uur in de middag. We konden terugzien op een mooie etappe.

vorigevolgende