Beekbergen – Hoenderloo (11 km)

vorigevolgende

Zaterdag 3 juni 2017: Beekbergen – Hoenderloo (11 km)

We hebben deze etappe in omgekeerde richting van Hoenderloo naar Beekbergen gelopen. Dit was de eerste wandeling over een lange afstandswandelpad sinds een maand. Na de val van 4 weken geleden moest Anja even rust houden om te herstellen. Inmiddels gaat het weer een stuk beter. We hebben daarom een korte wandeling uitgekozen om het weer te proberen. Deze wandeling ging gelukkig weer goed.

We hebben deze etappe op zaterdagmiddag gelopen. We zijn eerst met de auto naar een bushalte in Apeldoorn gereden en vandaar met de bus naar Hoenderloo gereisd.
Om twee uur in de middag begonnen we met de etappe. Het was een drukkend warme dag van 25 graden met afwisselend zon en wolken. Gelukkig liepen we veel onder de bomen, dus viel het nog enigszins mee.

We begonnen aan de etappe vlakbij de ingang van het nationale park de Hoge Veluwe. Vanaf hier liepen we eerst nog een stukje door Hoenderloo. We kwamen langs het idyllische kerkje van Hoenderloo. Dat riep herinneringen op omdat hier Anja’s broer getrouwd was. Iets verderop liepen we over het terrein van de Hoenderloo groep, wat heel mooi op de heuvel langs de bosrand gelegen lag. Deze groep biedt gespecialiseerde jeugdzorg voor jongeren met complexe (gedrags) problematieken. Aangezien het zaterdag was, was het hier heel stil. Daarna kwamen we door de luxe villawijk van Hoenderloo, wat midden in het bos lag. Hier bevonden zich grote villa’s op grote stukken bosgrond, soms helemaal verscholen in het bos.

Vervolgens kwamen we echt in het bos. Eerst liepen we nog over rechte paden. Een paar kilometer verder bereikten we een smal, kronkelig en zeer heuvelachtig pad, wat midden over de richel liep, soms wel 20 tot 30 meter hoger dan het naast gelegen bos. Dat was meteen weer een goede vuurdoop voor Anja na de 4 weken gedwongen rust. Dit duurde een paar kilometer. Ergens halverwege dit heuvelachtige gedeelte hebben we even gerust en onze meegenomen kersen opgegeten. Daarna volgde er nog bos. Net voor Beekbergen liepen we nog even door een open gebied. In Beekbergen waren we precies op tijd voor de bus terug. We hoefden maar een paar minuten te wachten.

vorigevolgende