Schalkhaar Abdij Sion – Wilp (16 km)

vorigevolgende

Zaterdag 17 juni 2017: Schalkhaar Abdij Sion – Wilp (16 km)

Het gaat weer naar de zomer toe. Een mooie tijd om wandelingen te maken. Op deze zaterdag was het bewolkt met een vochtige broeierige lucht. Temperatuur van zo’n 23 graden en bijna geen zon. Aangezien deze etappe niet zo lang was hebben we in de ochtend eerst boodschappen gedaan en zijn we tegen het middaguur vertrokken.
Het is voor ons niet ver naar Wilp. We hebben de auto in een zijstraat van de Dorpsstraat geparkeerd. Daarna zijn we met de bus eerst naar Twello gereisd, daarna met de trein naar Deventer en dan opnieuw een bus naar ons startpunt. Dat kost meer dan een uur omdat we telkens bij de overstap een behoorlijke tijd moest wachten.

Uiteindelijk iets na 13:00 uur begonnen we met onze etappe, eerst een klein stukje over een fietspad langs een heel drukke weg. Daarna liepen we het bos in, het gebied “De Kranenkamp”. Het was een mooi bos met oude bomen. Tegen het einde van dit gebied kwamen we langs een opener gebied dat vaak drassig zou zijn, de Moespotsheide. Vanwege de droogte was hier weinig van te zien.

Van af dit punt liepen we veelal langs bosranden van kleine stukjes bos totdat we in Diepeveen aankwamen. We liepen door een woongebied gevolg door open gebied totdat we een spoorweg kruisten. We liepen een stuk langs de spoorlijn op richting Deventer. We passeerden nog een paar kleine mooie meertjes. We hebben hier even op een mooie uitzichtplaats op een bankje gezeten. We hebben hier ook onze laatste boterhammen gegeten.

Daarna kruisten we een drukke weg gevolgd door een bosje dat midden in de stad licht. Dan volgde er een stuk door een oude woonwijk richting station.
Bij het station moesten we in en uitchecken zodat we op het station onder het spoor door konden gaan. Vanuit het station liepen we een stukje langs de stadsgracht om deze daarna over te steken en zo het oude centrum te bereiken. We liepen via oude smalle straatjes naar de IJssel. Het laatste steegje naar de IJssel was heel smal. We waren precies op tijd bij de pont om meteen mee te kunnen. De pont was enorm vol. Aan de overkant hebben we nog even een bankje gezeten om zo van het uitzicht over de oude stad te genieten. Daarna liepen we over een rustig asfaltweggetje langs de IJssel. Op een gegeven moment kwamen we onder de A1 door. Bij de volgend boerderij moesten we rechts richting centrum. Van af hier was het niet meer ver.

vorigevolgende