Winsum – Groningen (21 km)

vorigevolgende

Zondag 29 april 2012: Winsum – Groningen (21 km)

De volgende ochtend werden we gewekt door de zon en de wind was gaan liggen. Na een goed ontbijt gingen we op stap naar Groningen Vandaag liepen we ook een stukje door weilanden. We kwamen langs het Diepje, een voormalige getijdenstroom, die we even op de foto hebben gezet.

Na enkele Kilometers bereikten we Garnwerd. Het was tijd voor de koffie. Eerst allebei nog even op de foto. Na een heerlijke bak koffie en een goed gesprek met een fietser die ook een zanger bleek te zijn en een voormalig onderwijzer, liepen we even door de smalste straat van Nederland.

Nadat we Garnwerd verlaten hadden keek er een even om het hoekje vanuit een dierenstal. Daarna liepen we door de velden langs rustige wegen en fietspaden en kwamen we langs een kerkje op een hoge wierde (Oostum), waar we meerdere Pieterpadders tegenkwamen. Even verder vonden we een leuke plaats om te lunchen bij Wierumerschouw langs het water.

Na een wat saai stuk door de polder kwamen we Groningen binnen langs het universiteit complex. Even verder was het duidelijk dat we in een echte universiteit stad waren. De wandeling door Groningen liep voor een flink stuk door het stadspark.

Gijs liep al strompelend de binnen stad binnen, want hij had zijn schoenen te vast gedaan, waardoor er een opgezette plek op zijn rechterbeen ontstaan was. Het is Gijs uiteindelijk toch gelukt om dit gedurende de rest van de week onder controle te houden alhoewel het soms best pijnlijk was. In Groningen was het erg druk en gezellig vanwege Koninginnenach. We verbleven in een hotel vlakbij het centrum.

Vanuit het hotel hadden we zicht op de Martinitoren, waar de vlag uithing. In de avond zijn we uit eten geweest in de stad. In de nacht was het lang rumoerig. Ver na middernacht werden we uit onze slaap gehaald door dronken Engelsen die toen in het hotel terugkwamen. Verder hebben we goed geslapen.

FormatFactory303
FormatFactory306
FormatFactory308
FormatFactory314
FormatFactory315

vorigevolgende