Millingen aan de Rijn – Groesbeek (20 km)

vorigevolgende

Maandag 13 augustus 2012: Millingen aan de Rijn – Groesbeek (20 km)

Na een goede nachtrust en goed ontbijt lag op op deze dag de etappe van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek voor ons. Tijdens ons ontbijt ontmoetten we een andere vrouw van ongeveer 65 jaar die het Pieterpad geheel alleen in een keer liep. Na onze proviand bij C1000 ingeslagen te hebben, gingen we op weg. Het was meteen warm en drukkend. Er was bijna geen schaduw gedurende de eerste helft van onze tocht.

Ondanks het feit dat het restaurant in Leuth op maandag gesloten was, bietsten we toch koffie en water voor onze bidons. We liepen steeds stukken langs de grens van Duitsland en op enkele plaatsen zagen we nog restanten van de grens- afscheiding. Uiteindelijk liepen we een stukje door Duitsland, waar we bij het plaatsje Zyfflich dit ooievaarsnest zagen. Bij het Wylermeer, op de grens van Duitsland en Nederland konden we prachtige plaatjes schieten.

Nadat we weer in Nederland waren, kwamen we de eerste echte steile heuvel tegen, de Duivelsberg. Het kostte ons menig zweetdruppeltje om de top te bereiken. Maar het uitzicht viel zwaar tegen. Daarna hebben we lekker thee gedronken in de schaduw op het terras van het restaurant bij de Duivelsberg. Hier waren we een jaar eerder ook al eens geweest toen we een wandeling in dit gebied gemaakt hadden.

Daarna liepen we over vele heuvels met warme zon naar Groesbeek. Bij ons B&B adres in Groesbeek troffen we de zelfde vrouw die we ook in Millingen aan de Rijn hadden ontmoet op ons B&B adres. We hebben op aanraden van haar ’s avonds bij de Dikke Mik gegeten. Zij had hier net gegeten toen wij op zoek waren naar een goede eetgelegenheid.

FormatFactory649
FormatFactory652
FormatFactory655
FormatFactory666
FormatFactory668

vorigevolgende