Montfort – Sittard (24 km)

vorigevolgende

Woensdag 22 augustus 2012: Montfort – Sittard (24 km)

Na een voortreffelijk ontbijt kregen we ook nog een heerlijk lunchpakket mee. We moesten al vroeg weg, 8:20 uur, omdat de gastheren moesten werken. Dat kwam goed uit voor de lange etappe. Het was een rustige niet spectaculaire wandeling. Een vriendelijke wandelaar heeft ons even op de foto gezet op het mooiste plekje van de dag. Iets verder hebben we hebben koffie gedronken in Slek.

Na weer een stukje door Duitsland gelopen te hebben kwamen we Sittard binnen via een mooi voetpad langs een stroompje. We konden dit pad volgen totdat we bijna bij het centrum van Sittard waren.

Sittard heeft een mooi oud centrum. We waren er al om 16:00 uur, een uur te vroeg om naar ons B&B adres te gaan. Daarom hebben we eerst uitgebreid thee gedronken op een terras op de markt. De gastvrouw had een winkeltje van sinkeltje dat wegens omstandigheden gesloten was. Het was een enorme puinhoop die doorging in de rest van het huis. Wij zaten op zolder, daar was het nog te doen. De wastafel was op de eerste verdieping verscholen tussen de puinhopen. Het huis was vol van New Age spullen, inclusief Tarot kaarten en een glazen bol. In de avond zijn we teruggegaan naar de markt voor ons diner, maar de kwaliteit hiervan viel erg tegen.

FormatFactory815
FormatFactory816
FormatFactory817
FormatFactory823
FormatFactory824

vorigevolgende