Pieterburen – Winsum (11 km)

volgende

Zaterdag 28 april 2012: Pieterburen – Winsum (11 km)

Op 28 april 2012 was het dan zover; voor ons een onbekend avontuur om dagen achter elkaar te wandelen door Nederland met een rugzak op. Het was een lange reis met het openbaar vervoer van Apeldoorn naar Pieterburen. Vanwege de drukte in de treinen hebben we heel lang moeten staan. Nu is het zover, inmiddels 12:45. Anja staat bij het startpunt, volgens de routewijzer 464 km naar Pieterburen, wat inmiddels al 492 km blijkt te zijn vanwege de vele route wijzigingen in de loop van de jaren.

Al snel verlieten we Pieterburen en kwamen we langs een molen waar Gijs even op de foto moest. Het was een koude sombere dag, 8 graden en een heel harde koude wind. Na een klein ommetje via een boerderij met eenden op het erf kwamen we aan in Eenrum, waar we langs de kerk liepen naar het centrum.

Na het bekijken van een paar mooie oude gevels was het tijd voor een warm bakje thee met een lekkere punt appeltaart met slagroom om te vieren dat we nu echt begonnen waren met ons avontuur. We kwamen daar ook andere Pieterpadders tegen. Tijdens onze wandeling naar de Sint Pietersberg zijn we er nog velen tegengekomen. Pieterpadders groeten elkaar en maken vaak een praatje over hun ervaringen.

De eerste nacht hebben we bij een alleenstaande vrouw in Winsum overnacht. We werden daarbij gastvrij ontvangen met thee en een goed gesprek. In de avond hebben heerlijk gegeten bij een Chinees.

FormatFactory292
FormatFactory293
FormatFactory296
FormatFactory298
FormatFactory300

volgende