Hardenberg – Ommen (21 km)

vorigevolgende

Zaterdag 23 juni 2012: Hardenberg – Ommen (21 km)

Op deze dag zijn we na een goed ontbijt op pad gegaan. Met een zonnetje en 20 graden was het prima wandelweer.

Eerst hebben we bij de warme bakker een heerlijk broodje kip saté en een aantal verrukkelijk krentenbollen gekocht en daarna bij de Spar fruit en drinken. Daarna liepen we via een fietspad door een prachtig natuurgebied. Daarna kwamen we in Rheeze, een klein fraai esdorp. Bij een oude boerderij die omgebouwd werd tot een B&B hebben we koffie gedronken en er kruidkoek bijgenomen. De koffie stond buiten in een thermoskan op een baal stro.

Daarna kwamen we langs een leuke camping voor onze kleinkinderen als ze iets ouder zijn vanwege de vele speel toestellen. Na deze camping ging de route over van weilanden naar uitgestrekte bossen. Na een aantal km door het bos kwamen we bij de sluis van Junne. Er was hier een speciale vistrap gemaakt zodat de vissen toch stroomopwaarts konden komen vanwege de paring die daar plaatsvindt.

Daarna liepen we opnieuw door een schitterend natuurgebied, de stuifduinen langs de Vecht. We kwamen Ommen binnen langs een prachtig gelegen villa en een mooie oever langs de Vecht. Om 16 uur waren we bij ons B&B adres, Het was een ruime kamer, maar zonder tv. We hebben een heerlijke douche genomen. Daarna hebben we bij de Chinees in het centrum van Ommen gegeten. We hebben ook nog even door de oude historische stad gewandeld.

Verder hebben we die avond in blaadjes gelezen die op de kamer lagen.

FormatFactory477
FormatFactory479
FormatFactory480
FormatFactory486
FormatFactory487
FormatFactory489

vorigevolgende