Rustdag met bezoek aan de Floriade

vorigevolgende

Zondag 19 augustus 2012: Rustdag met bezoek aan de Floriade

Na het ontbijt liepen we van ons B&B adres naar het station en namen daar de bus naar de Floriade. We kwamen er om kwart over tien aan. Iedereen had ons gewaarschuwd voor lange rijen bij de kassa, maar die waren er niet.

We zijn eerst met de kabelbaan over het park gegaan. We zijn in alle delen van het park geweest. Er was veel te zien, zoals prachtig aangelegde tuinen en vijvers, mooie landen paviljoens. Helaas ware sommige landen paviljoens niet meer dan een winkel. Ondanks de grote hitte, bijna 37 graden, genoot Anja er zichtbaar van. Het meest aan te bevelen was een bezoek aan de kas met bloemen. Er waren heel veel soorten prachtige orchideeën. Ook de tropische kas was mooi aangelegd. Er was ook een Joodse tuin, waar we de tekst hieronder lazen, een tekst uit Deuteronomium. In de tweede helft van de middag was er een optreden van een groep dat eindigde met het ontsteken van het kruit in de zware wapens die ze bij zich hadden. Aan het einde van de middag bezochten we een prachtig optreden van 12 dansers/artiesten uit de slumps van drie continenten, Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Om 6 uur verlieten we de Floriade. Nadat we in de stad terug waren hebben we pizza gegeten. De ober vergat onze bestelling. Hij bleek last te hebben van de warmte. Later hebben we via een andere bediende toch onze bestelling kunnen doen en hebben we een lekkere pizza gegeten. Daarna hebben we nog in de stad op een terras gezeten en een lekker koud biertje gedronken.

FormatFactory767
FormatFactory782

vorigevolgende