Hellendoorn – Holten (16 km)

vorigevolgende

Maandag 25 juni 2012: Hellendoorn – Holten (16 km)

Na een goede nachtrust, een lekker ontbijt, geserveerd op de zolderkamer, kregen we ook boterhammen mee voor onderweg. Dit was de laatste dag van dit lange weekend. De etappe van Hellendoorn ging bijna geheel door fraaie natuurgebieden. We vertrokken met goed weer. Na enkele kilometers kwamen we langs het voormalig Duits werkkamp Twilhaar Dit was nu ingericht als monument. Even verder kwamen we langs de schaapskooi Twilhaar.

Door al de regen van de laatste tijd was het erg groen en leek het al herfst want we zagen veel paddestoelen. We liepen daarna door het Noetslerveld, een fraai natuurgebied met mooie heidevelden en prachtige jeneverbes struiken.

We hebben een foto genomen vanuit een schuilhut op de Holterberg. We waren hier precies op tijd om even te schuilen voor de enige flinke bui die we onderweg te verwerken kregen. Achteraf bleek dit de laatste regen op onze Pieterpad tocht. We kwamen daar een ander Pieterpadder tegen, die het totale Pieterpad in 2 1/2 week wilde lopen, 30 km per dag. Hij was 60 jaar en liep van camping tot camping. Al vroeg in de middag kwamen we op ons eindpunt van de etappe, het station van Holten en gingen we met de trein terug naar Apeldoorn.

FormatFactory505
FormatFactory511
FormatFactory516
FormatFactory519
FormatFactory520

vorigevolgende