Venlo – Swalmen (23 km)

vorigevolgende

Maandag 20 augustus 2012: Venlo – Swalmen (23 km)

Na weer een erg warme nacht hebben we vroeg ontbeten, al voor 8 uur. Het ontbijt stond al klaar want de huisbaas moest al vroeg weg.

We hebben eerst onze boodschappen gedaan in een Duitse supermarkt, waar veel in het Duits beschreven was. Daarna moesten we nog enkele kilometers door Venlo lopen. Op de Jammerdaalsche Heide kwamen we langs een prachtige plas, gevormd vanwege een zandafgraving. Hier was de route recentelijk behoorlijk veranderd vanwege de aanleg van een nieuwe autoweg van Venlo naar Duitsland. Op deze gewijzigde route kwamen we langs een voormalig klooster, nu een kringloopwinkel voor de Emmaus stichting. Verderop liepen we een heel stuk langs een steilrand op de grens van Nederland en Duitsland een hoogte verschil van 25 meter tussen twee plateaus.

We liepen een heel stuk langs lange rechte wegen door het bos. Verderop kwamen we langs twee restaurants. Daar hebben we thee gedronken op het terras van de “Weisse Stein”. We liepen deze etappe weer stukken door Duitsland. Hier beneden ging Gijs de grens weer over naar Nederland. Het laatste stuk van de etappe ging langs de rivier de Swalm. Ons B&B adres was 1 kilometer voor het einde van de etappe aan het Pieterpad. We hebben daar een douche genomen en we moesten de badkamer na gebruik weer schoonmaken. Aangezien het maandag was waren de meeste restaurants gesloten we zijn daarom weer ruim 1 kilometer teruggelopen naar het enige open restaurant.

FormatFactory787
FormatFactory788
FormatFactory791
FormatFactory794
FormatFactory797

vorigevolgende